TUMMYTOX blogs.

Jak hormony ovlivňují tvoji hmotnost

Když tě trápí, že jsi přibrala pár kilo, hormony jsou pravděpodobně to poslední, co tě napadne. Ale nemělo by!

Hormony totiž kolísají. K hormonálním výkyvům dochází ze dne na den, z měsíce na měsíc a v různých fázích života. To je zcela normální!

Drobné změny hladin hormonů jsou ve skutečnosti dobře nacvičenou choreografií, která udržuje tvoje tělo zdravé, a to zahrnuje i regulaci hmotnosti. Bohužel tvé hormony nejsou vždy v rovnováze, protože žijeme ve velmi stresujícím a znečištěném prostředí, které může způsobovat hormonální nerovnováhu. 

Pojďme se podívat na to, jak tyto hormonální problémy mohou (a budou!) ovlivňovat tvoji váhu a jak tomu můžeš zabránit!

Deciphering the hormone-weight connection

Mají tyto kila navíc na svědomí hormony?

Hormonální nerovnováha je něco, s čím se potýká mnoho z nás. Přesněji řečeno 80 % žen. To je něco, že jo? Pokud se snažíš přijít na to, jestli je tuk, který jsi v poslední době nabrala, hormonální, pravděpodobnost je dost vysoká.

Nejprve si ale vysvětleme, co to vůbec hormonální přibírání na váze je. Všichni známe „běžné“ přibírání – takové to, když si každý večer dopřeješ kopeček zmrzliny navíc nebo třeba na několik měsíců vynecháš cvičení (uf!) a tvoje tělo začne hromadit kalorie navíc. 

No, a pak je tu hormonální přibírání na váze, které moc nezajímá, že jíš vyváženou stravu a chodíš třikrát týdně do posilovny. 

Hormonální nerovnováha je víc než jen výkyvy nálad. Většinou ji provází zpomalení metabolismu a tvoje tělo jakoby zabrzdí spalování tuků. Hormony mohou být také skutečným důvodem, proč celý den myslíš na sušenky, které jsou schované ve skříňce! Skutečně mohou zamávat tvými signály hladu a způsobit, že budeš mít chuť na ne zrovna zdravé varianty jídla. 

Možná ale nevíš, že o tom, kam se bude ukládat přebytečný tuk, rozhodují také hormony. Boky, stehna, nebo možná bříško?

A nezáleží na tom, co děláš. Když jsou tvoje hormony v nepořádku, váha se pravděpodobně nepostaví na tvou stranu. 

Když estrogen převezme kontrolu

V těle je mnoho různých hormonů a každý z nich má svou jedinečnou úlohu. Možná tě teď zajímá, který hormon ovlivňuje tvoji hmotnost. Tak tedy, inzulín, kortizol, hormony štítné žlázy – všechny hrají svou roli. Ale estrogen? Ten je rozhodně v čele.

Zvlášť když přebije celou hormonální show! Tomuto jevu se říká estrogenová dominance. Hladina estrogenu při ní prudce stoupá, zatímco ostatní hormony se snaží držet krok. 

Tvoje tělo je v nerovnováze a ty se můžeš cítit přinejmenším také trochu mimo! 

V jednu chvíli jsi šťastná, v druhou chvíli naštvaná. Tvůj mozek jako by se vypínal, kdykoli se potřebuješ soustředit. Jsi unavená, ale nemůžeš usnout. Břicho máš tak nafouklé, že se sotva vlezeš do nějakého oblečení.

To je v pořádku, víme, že se ti ven opravdu nechce. Jediné, co chceš přes den dělat, je schovat se pod deku s kouskem čokoládového dortu. A co ten přebytečný tuk, který se objevil z ničeho nic a nyní se pohodlně usadil kolem tvých boků, stehen a hýždí.

Neboj se, v tomto hormonálním dramatu nejsi sama!

Jak zastavit hormonální přibírání na váze

Existuje způsob, jak podpořit své tělo dříve, než tvůj život ovládou hormonální problémy.

I když se možná nechceš loučit se svým makeupem, je mimořádně důležité najít svou zenovou zónu, dostatečně spát a vyživovat své tělo plnohodnotnými potravinami, abys estrogenové nerovnováze zabránila. 

Ale to bohužel nestačí, pokud už se u tebe projevuje dominance estrogenu. V tuto chvíli je nejlepším způsobem, jak se s tím vypořádat, upřednostnit detoxikaci estrogenu.

Existují dva orgány, které mají na starosti vyplavování přebytečného estrogenu, játra a střeva. Protože oba pracují přesčas, potřebují veškerou podporu, kterou mohou dostat.

Tady přichází na řadu Hormone Balance.

Toto zcela přírodní řešení bez hormonů posiluje detoxikační potenciál jater, zlepšuje zdraví střev a zároveň podporuje hormonální rovnováhu. Podporuje schopnost tvého těla vyrovnávat estrogen a vylučovat jeho přebytek.

To znamená, že nerovnováha estrogenu už nebude sabotovat tvou váhu a ty se vrátíš ke svému obvyklému zdravému já. 

Pokud jsi připravená přimět hormony, aby se přizpůsobily tobě a zastavit hormonální přibírání na váze, vyzkoušej Hormone Balance nyní!  

Mohlo by vás zajímat