TUMMYTOX blogs.

6 způsobů, jak vyrovnat hladinu cukru v krvi

Stává se ti někdy, že pocit štěstí a energie najednou zmizí a ty jsi hladová, naštvaná a připravená se s každým hádat? Kolísá tvoje váha jako na horské dráze? Je pro tebe opravdu těžké odolat chutím na pizzu, těstoviny a sladkosti? Všechny tyto body spojuje jeden faktor – nestabilní hladina cukru v krvi!

How to balance your blood sugar

Nauč se vyrovnat hladinu cukru v krvi a shodit několik tvrdohlavých kilogramů. Tip – stačí znát pár jednoduchých triků!

Zapomeň na počítání kalorií

Pravidlo, že se přijaté kalorie musí rovnat jejich výdeji je zastaralé. Hubnutí je mnohem složitější než pouhý kalorický deficit, protože tvůj metabolismus ovlivňuje mnoho faktorů, včetně genetiky, hormonů, stravy, životního stylu, spánku, fyzické aktivity a stresu.

Možná si říkáš, že to přece není nic nového. Existuje však jeden přehlížený faktor, který je často příčinou toho, že máš často chuť dát si čokoládu a nemůžeš se zbavit úporného břišního tuku. A to je hladina cukru v krvi.

Krevní cukr významně ovlivňuje chuť k jídlu, metabolismus a schopnost spalovat tuky. A nemá nic společného s kaloriemi. Udržování stabilní hladiny cukru v krvi spočívá ve vyváženosti jídel a jejich správném pořadí. To je dobrá zpráva, ne? 

Než se do toho ponoříme hlouběji, pojďme se v rychlosti podívat na základní informace o cukru v krvi, abychom pochopili, jak ovlivňuje tvou hmotnost. 

Pochopení hladiny cukru v krvi

Pokud jíme potraviny obsahující sacharidy, jako je chléb, rýže, ovoce nebo sladkosti, naše tělo tyto sacharidy rozkládá na typ cukru známý jako glukóza. Tato glukóza pak přechází do krevního oběhu a mění se na tzv. krevní cukr. 

Jakmile se tento cukr dostane do krevního oběhu, slouží jako primární zdroj energie pro buňky našeho těla. Aby však cukr mohl být těmito buňkami využit, musí se do nich dostat. Tady vstupuje do hry inzulín, hormon produkovaný slinivkou břišní. Inzulín funguje jako poslíček, který umožňuje našim buňkám vstřebávat glukózu z krve.

Když se zvýší hladina glukózy, zvýší se i hladina inzulínu. Tento nárůst inzulínu tělu říká, že má k dispozici dostatek energie a že by mělo přestat spalovat tuky a začít je ukládat. A to je důvod, proč trvale vysoká hladina cukru v krvi může ztěžovat hubnutí, zejména v oblasti podbřišku.

Ale neboj se – i když se vědecké poznatky o hladině cukru v krvi mohou zdát složité, recept na vyrovnání hladiny cukru v krvi je tak jednoduchý, jak jen může být!

6 tipů pro vyrovnání hladiny cukru v krvi

Nejlepší na vyrovnávání hladiny cukru v krvi je, že nemusíš nijak omezovat kalorie. Stačí ti jen pár jednoduchých triků, jak zabránit prudkému zvýšení hladiny cukru v krvi, a kil navíc se zbavíš raz dva! 

  • Začni svůj den slanou snídaní

Snídaně udává tón celého dne. Pokud snídáš sladkou snídani plnou jednoduchých sacharidů, hladina cukru v krvi u tebe prudce stoupne. Po několika hodinách hladina cukru v krvi prudce klesne a ty se proměníš v cukr lačnící příšerku, připravená slupnout celou tabulku čokolády na posezení!

  • Vyměň sacharidy

Kdykoli je to možné, vyměň rafinované sacharidy, jako je bílý chléb a bílé těstoviny, za komplexnější sacharidy bohaté na vlákninu. Bílý chléb můžeš například vyměnit za kváskový, který je také velmi šetrný ke střevům!

  • Nejprve salát, pak všechno ostatní

Tento super jednoduchý hack opravdu dokáže zázraky! Vláknina ze salátu vytvoří v žaludku vrstvu, která zpomaluje vstřebávání glukózy. Díky pomalu se uvolňující glukóze bude hladina cukru v krvi stabilnější, a tím i tvá nálada, hormony a váha!

  • Ocet je tvůj nejlepší přítel

Pokud před jídlem rozmícháš trochu octa ve sklenici vody a tento mix vypiješ, omezíš zvýšení hladiny cukru v krvi, zlepšíš citlivost na inzulín a snížíš chuť k jídlu. Můžeš ho smíchat s perlivou vodou, vymačkat do něj čerstvou limetkovou šťávu a přidat plátek pomeranče a vytvořit tak chutný octový koktejl.

  • To nejlepší si nech na konec 

Pokud si dáš sladkou pochoutku samostatně, cukr se dostane přímo do krve a zvýší hladinu cukru v krvi. Cukr z dezertu, který naopak přijde do plného žaludku, se bude vstřebávat pomaleji. Proto by se ke starému rčení měl přidat nový dodatek: „Dezert jde přímo do srdce... ale jen tehdy, když se jí po jídle!“

  • Před každým jídlem užívej Glucose Balance

Ten nejlepší tip jsme si nechali na konec! Naše kapsle Glucose Balance obsahují neuvěřitelné složky na přírodní bázi, které tě zbaví nutnosti plánovat a rozvrhovat jídla příznivá pro hladinu cukru v krvi. Stačí jedna kapsle před jídlem a hladina cukru v krvi zůstane pod kontrolou. Už žádná po cukru lačnící příšerka!

S pomocí Glucose Balance můžeš:

  • Udržovat normální hladinu cukru v krvi
  • Snížit chuť na sladkosti a rafinované sacharidy
  • Snížit výkyvy glukózy po jídle
  • Zlepšit kontrolu glykémie a snížit hladinu glukózy vkrvi nalačno až o 25 %*
  • Zlepšit celkovou pohodu a náladu

Shrnutí na závěr

Vyrovnání hladiny cukru v krvi a regulace hmotnosti je víc než jen počítání kalorií – jde o to jíst správné věci ve správný čas! Někdy si ale prostě chceš vychutnat pizzu jen tak, ne? Extra sýrová Margherita s nadýchaným bílým těstem a bez zeleniny, prosím! V tomto případě přichází na řadu Glucose Balance. Tyto kapsle ti pomohou udržet hladinu cukru v krvi pod kontrolou, vyrovnat náladu a snížit chuť na sladké. Regulace hmotnosti nebyla nikdy jednodušší!

Produkty pro vás

ZDRAVÍ
-25%
Speciální cena 494 Kč Běžná cena 658 Kč As low as 444 Kč
Zobrazit produkt