TUMMYTOX blogs.

Sedm způsobů, jak čelit sezónnímu vypadávání vlasů 

Představ si následující scénář: myješ si vlasy, opláchneš šampon a když se chystáš nanést kondicionér... Hrůza! Když si vlasy pročísneš prsty, ruce máš plné chuchvalců. Všimla sis, že tvoje vlasy vypadají s končícím létem poněkud matně a poškozeně, ale neměla jsi tušení, že je to až tak zlé! 

7 tips for reducing seasonal hair loss

Víme, že to může být děsivé, ale než začneš panikařit, zhluboka se nadechni. Pojďme se podívat na to, proč k tomu dochází a objevme několik užitečných tipů, které ti pomohou tento problém vyřešit a udržet vlasy plné a lesklé po celý rok!

Co způsobuje vypadávání vlasů

Proč ti najednou vypadává více vlasů, než zvládne tvůj váleček na chlupy? Abychom tomu skutečně porozuměli, musíme se nejprve podívat na růstové cykly vlasů.

Růstový cyklus vlasů má tři fáze: fázi růstu, přechodnou fázi a fázi klidu. Po klidové fázi se vlasy dostanou do závěrečné fáze, kdy se vlasy uvolní z folikulů a vypadnou.

Těmito cykly můžeme procházet různou rychlostí, v různých obdobích našeho života a v průběhu roku.  Proč tedy můžeš na konci léta a začátku podzimu pozorovat větší vypadávání vlasů? Je pravděpodobné, že změna teplot více zatěžuje pokožku hlavy a vlasové folikuly.

Jak ale poznat, že jde pouze o dočasný problém, nebo by sis měla začít dělat starosti? Pokud si tohoto problému všímáš pravidelně každý rok ve stejnou dobu a vlasy ti nevypadávají jen z jednoho místa, jedná se pravděpodobně o sezónní vypadávání vlasů. Nakonec se tvé vlasy vrátí do růstové fáze.

I když sezónní vypadávání vlasů zcela zastavit nemůžeš, připravili jsme pro tebe praktický seznam věcí, které můžeš udělat, abys ho omezila na minimum a udržela vlasy krásné po celý rok!

7 triků, jak zkrotit vypadávání vlasů

1. Chraň své vlasy 

Stejně jako pokožku může tvé krásné kadeře poškodit slunce, moře, písek a další vlivy prostředí. Jejich ochrana může pomoci snížit namáhání vlasových folikulů, které může být příčinou vypadávání vlasů. Používej vyživující ochranné krémy a oleje a když je slunce nebo chladné počasí opravdu extrémní, schovej vlasy pod stylový klobouk, čepici nebo šálu. 

2. Kondicionér je tvůj nejlepší kamarád

Vyživující kondicionér udrží tvoje vlasy hydratované a leské a svěží, což je důležité zejména v období sezónních změn. Hydratované vlasy jsou méně náchylné k lámání a vypadávání. A tady je jeden tip: kondicionér opláchni studenou vodou, abys uzavřela póry a udržela pokožku hlavy déle čistou.

3. Zastřihni roztřepné konečky 

Pravidelné zastřihování udržuje vlasy v báječném stavu a pomáhá zbavit se roztřepených konečků. Odstraněním těchto otravných potížistů zabráníš dalšímu vypadávání vlasů v důsledku lámání, zejména během sezónních změn, kdy jsou vlasy zranitelnější.

4. Změň svůj styl 

Nosíš každý den stejný culík nebo účes? Pevné účesy mohou být pro tvoje vlasy vyčerpávající, zejména pokud se stále vracíš k tomu stejnému. Střídáním účesů snižuješ neustálé namáhání stejných vlasových folikulů, což může být prospěšné zejména v období zvýšeného vypadávání vlasů. Většinu času nech své kadeře volně splývat – a pokud ti vadí, že ti překážejí v obličeji, může ti pomoci roztomilá čelenka. 

5. Zapomeň na teplo

Příliš časté stylizovaní vlasů teplem může vysušit nebo dokonce spálit pokožku hlavy. Pokud máš možnost, nechej vlasy uschnout na vzduchu. Pokud používáš fén, nastav ho na nižší teplotu, abys minimalizovala poškození a udržuj fén v neustálem pohybu, aby nedošlo k přehřátí pokožky hlavy. A pokud si ráda vlasy kulmuješ, vyměň svou kulmu za natáčky. 

6. Jemné česání 

Drsné rozčesávání může způsobit vytrhávání vlasů nebo jejich zbytečné lámání. U mokrých vlasů vždy používej hřeben se širokými zuby nebo kartáč určený pro mokré rozčesávání. Začni od konečků a pomalu postupuj ke kořínkům, abys zabránila jejich lámání. Dbej na to, abys používala kvalitní hřebeny a kartáče a vyhni se intenzivnímu kartáčování. 

7. Prodluž, posilni a obnov své vlasy pomocí doplňku stravy! 

Jedním z nejlepších způsobů, jak omezit vypadávání vlasů a podpořit jejich růst, je vyživovat vlasy zevnitř. Přírodní vlasový doplněk plný složek pečujících o vlasy by mohl být tvou vstupenkou k menšímu vypadávání a báječným vlasům!

Podpoř své vlasy zevnitř pomocí Double Hair

Chápeme, že sezónní vypadávání vlasů může být nepříjemné. Zasloužíš si něco lepšího! Proto jsme se pustili do hledání nejlepšího způsobu, jak se s tímto problémem vypořádat. Na scénu vstupují Double Hair kapsle – tvůj spolehlivý spojenec v péči o vlasy, který dodá tvým vlasům všechny živiny, které potřebují během sezónních změn i mimo ně. 

Hlavní hvězdou je patentovaný extraktz hrachových klíčkůAnaGain™ Nu. Tato neuvěřitelná složka pomůže tvým vlasům narůst dlouhé a silné, omezí jejich vypadávání a přinese tvým vlasům vysněný objem a sílu. Představ si to, až 33,9* % méně vypadávání vlasů za pouhých 28* dní!

Double Hair navíc zvyšuje produkci keratinu (ahoj, silné vlasy!) a zlepšuje mikrocirkulaci vlasové pokožky (hurá, vlasy rostou!).

Omez sezónní vypadávání vlasů a dopřej svým vlasům trochu lásky s Double Hair! Nyní je k dispozici se speciální  časově limitovanou slevou.

*Upozornění: účinky produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách. Naše výrobky nejsou určeny k prevenci, léčbě nebo vyléčení jakéhokoli onemocnění nebo závažné nemoci. Důležité je udržovat vyváženou stravu a zdravý životní styl.

Produkty pro vás