TUMMYTOX blogs.

4 důvody, proč mít MCT olej v našem životě

Mnoho lidí chce zhubnout kila navíc, zůstat po jídle sytý a mít více energie... Patříš k nim i ty?

Pokud ano, MCT olej je právě to, co potřebuješ! Je to mimořádně silný doplněk pro každodenní život, který ti pomůže spálit více tuků - a to mnohem rychleji! Pokud držíš keto dietu (nebo o ní uvažuješ), MCT je nezbytnou pomocí při dosažení a udržení stavu ketózy.

image

Co vlastně je MCT?

MCT znamená triglyceridy se středně dlouhým řetězcem. MCT oleje (mohou být také ve formě prášku) jsou čistou formou nasycených mastných kyselin, které se obvykle získávají z kokosového nebo palmového oleje. Naše těla neukládají MCT oleje ve formě tělesného tuku (MCT tento krok vynechají). Namísto toho ti jsou okamžitě k dispozici jako zdroj energie a může se pochlubit následujícími účinky:

  • Zvyšují hladinu energie a výdrž
  • Urychlují metabolismus
  • Zvyšují pocit sytosti
  • Podporují funkci mozku
  • Pečují o zdravá střeva

Čti dál a objevíš 4 další důvody, proč bys měla začít užívat MCT už dnes!

1. Rychlejší hubnutí

Pokud chceš zhubnout pár kilo, tak se ti tohle bude líbit: výzkum ukázal, že MCT oleje mohou urychlit spalování tuků a kalorií bez ohledu na to, jakou dietu dodržuješ. Nejlépe funguje s keto dietou, protože oleje MCT pomáhají tělu dosáhnout a udržet stav ketózy, urychlit metabolismus a spalování tuků.

2. Zvýšená výdrž

Chceš déle a intenzivněji trénovat? Samozřejmě, že ano. MCT ti pomohou zvýšit výdrž, ale jak? MCT lze použít jako zdroj energie, který šetří svalový glykogen. Co to znamená? Budeš moci cvičit déle a intenzivněji, protože si také déle udržíš zásoby svalové energie.

3. Chuť k jídlu

Pokud se snažíš zhubnout a tvá energie neustále klesá, MCT jsou pro tebe ideální volbou! Produkcí ketonů poskytují delší pocit sytosti, protože ketony inhibují ghrelin - hormon, který zvyšuje chuť k jídlu. Výsledek? Více energie, pocit sytosti a spokojenosti i při menším množství zkonzumovaného jídla.

4. Zlepšená funkce mozku

Jestliže užiješ MCT ráno před snídaní, udrží tě soustředěnou a bdělou po celý den. Probuď se s MCT!

Kde najdeš MCT?

MCT v čisté formě v přírodě neexistují, ale je možné je extrahovat a vyčistit. Udělali jsme to také a přidali jsme je do našeho lahodného Kokosového nápoje s MCT olejem. Vstřebává se mimořádně rychle a okamžitě začne pracovat!

Pomůže ti urychlit proces hubnutí a spálit více tuků! Protože je v práškové formě, je jednoduché ho užívat a je snadněji stravitelný než MCT v olejové formě.