TUMMYTOX blogs.

Co jíst během detoxu?

Jsi připravená vrhnout se na detox? Super, tvoje tělo ti za to poděkuje! Zbavíš se nafouklého bříška a přebytečná kila půjdou snadněji dolů. Pokud to myslíš s touhle očistou organismu opravdu vážně a chceš dosáhnout co nejlepších výsledků, máme pro tebe několik tipů, jak se během detoxu stravovat.

image

Proč začít s detoxem?

Toxiny se pravidelně dostávají do našeho organismu kvůli našim zlozvykům (kouření, alkohol), nevhodným potravinám a ze znečištěného životního prostředí. Když množství toxinů v organismu příliš vzroste, naše tělo ztratí schopnost efektivně je z organizmu vylučovat. Tehdy mluvíme o překyselení organismu.

Detoxikace je metabolický proces, během kterého pomáháme tělu zbavit se nahromaděných toxinů.

Co bys měla z jídelníčku vyškrtnout

Z tvého každodenního jídelníčku bys měla rozhodně odstranit rafinovaný cukr ve všech jeho formách, stejně jako všechny potraviny, které ho obsahují (sladkosti, džusy, sirupy, med, ...). Doporučujeme také vyhnout se živočišným produktům - maso, masné výrobky, plnotučné mléko a mléčné výrobky. Jako náhradu si můžeš tu a tam dopřát tvaroh, vejce, libové drůbeží maso a podobně. Je potřeba také odstranit z jídelníčku škroby, zejména bílý chléb, těstoviny, pečivo a pizzu.

Co bys měla jíst

Zásobuj se potravinami, které mají na tělo neutralizační účinek - k potlačení překyselení. Jedná se převážně o čerstvé ovoce a zeleninu, nejlépe ekologicky pěstované.

Pro podporu vnitřní očisty organismu jsou nejlepší citrusové plody, jablka, hrušky, meloun, tmavé třešně a tmavé hrozny. Doporučenou zeleninou jsou sladké brambory, dýně, mrkev, řepa, zelí, celer, petržel a všechny tmavé zelené listy (saláty). Česnek, cibule a zázvor mají také skvělé detoxikační účinky.

Dieta mnohdy nestačí

Detoxikace není jen o krátkodobé změně jídelníčku, ale také o podpoře vašeho organismu, aby se zbavil toxinů, doplnil je o mikroživiny a vrátil ho do vyváženého stavu kyselé báze. Detoxikaci vhodně podpoříš také pohybovou aktivitou, která rozproudí lymfatický systém.

Aby byl tvůj detox opravdu efektivní, zkus naši sadu Detox Me. Obsahuje duo čajů Daily Kick a Sleep Tight Teas a nápoj Draining Drink. Jedná se o 100% přírodní přípravky, které pomáhají odstranit toxiny z těla, zbavují nadýmání a pocitu oteklosti a zlepšují zažívání. Mimo jiné ti tak pomohou také snadněji zhubnout.

 

Produkty pro vás

DETOX & HUBNUTÍ
-57%
Speciální cena 583 Kč Běžná cena 1 363 Kč
Zobrazit produkt