TUMMYTOX blogs.

Co jíst v průběhu detoxu?

Rozhodla ses začít s detoxikací? Super! Tvé tělo ti bude určitě vděčné. Abychom ti to usnadnili, máme pro tebe pár rad, co jíst během období detoxikace.

image

Proč detoxikovat?

Toxiny se dostávají do tvého těla každý den, a to z mnoha důvodů; zlozvyky, potraviny, kosmetika a znečištění životního prostředí. Když je toxinů v těle příliš mnoho, je to jakoby bylo tělo otrávené a to má vliv na všechny menší i větší tělesné funkce a systémy.

Co bys neměla jíst

Během detoxikace by si jednoznačně měla z jídelníčku odstranit rafinovaný cukr ve všech jeho formách (šťávy, sladkosti, čokoládové tyčinky). Snaž se vyhnout i živočišným produktům – neměla by si jíst maso a mléčné výrobky, alespoň ne každý den. Pokud bez nich opravdu nedokážeš přežít, dej si ricotu, vajíčko na tvrdo nebo kuřecí prsa. Měla by si také vyřadit škroby, zejména bílý chléb, těstoviny…, a ano, i pizzu.

Co by jsi měla jíst

Měla by si jíst potraviny, které mají na tvé tělo neutralizující účinek. Jde zejména o čerstvé ovoce a zeleninu, nejlépe organicky pěstované. Nejlepší volby jsou citrusové plody, jablka, hrušky, meloun, bobule, třešně a červené hrozny.

Ze zeleniny jsou během detoxu vhodné sladké brambory, dýně, mrkev, řepa, zelí, celer, petržel a veškerá zelená listová zelenina. Česnek, cibule a zázvor mají také vynikající čistící účinky.

A hlavně hodně čisté vody!

Strava často nestačí

Detoxikace není jen krátkodobá dietní změna, o tělo je třeba pečovat dlouhodobě, zbavovat ho toxinů pravidelně, zásobovat ho mikroživinami (vitamíny a minerály), aby se dostalo do stavu rovnováhy. Pokud chceš ze svého období detoxu vytěžit co nejvíce, můžeš také vyzkoušet naši sadu Mini TummyTox. Mini TummyTox sada s Cleanse drink a přírodním čajovým duem:

  • zmenšuje otoky a snižuje únavu
  • odstraňuje toxiny z těla a podporuje přirozenou krásu
  • obsahuje přírodní složky podporující hubnutí
  • pomáhá získat ploché bříško