TUMMYTOX blogs.

Jak si udržet motivaci při cvičení doma?

Můžeš to slyšet a vidět všude… je tak snadné cvičit doma! Ale co když jsi zrovna ten typ člověka, který potřebuje další lidi pro svoji motivaci? Prostředí fitness nebo posilovny je většinou plné energie, lidí a pozivního náboje. Jak něco takové najít doma?

image

Pro ty z vás tu dnes máme několik zajímavých tipů. Nejprve je třeba se začít dívat na motivaci z trochu jiné perspektivy. Obvykle si myslíme, že nejprve je někdo motivovaný a pak dokáže dělat, co ho napadne. Musíme tento koncept převrátit. Nejprve pojďme provést akci a motivace přijde později. Jak to udělat?

Vybuduj si pozitivní návyk

Každý má svou oblíbenou činnost. Dokonce i ty nejmenší návyky, jako je pití kávy po ránu, čtení novin na balkóně, sledování zpráv v televizi. Jediné, co musíš udělat, je najít svou oblíbenou aktivitu, užít si ji a po ní (nebo i během) provést svůj trénink/cvičení. Je třeba proměnit oboje aktivity v jednu komplexní rutinu. 

Tímto způsobem začneš pozitivně s tím, co se tě baví, a pak to „slepíš” společně s cvičením, s kterým bojuješ. Nebuď na sebe na začátku příliš tvrdá, každý pokrok se počítá. Chceš postupně vybudovat motivaci, nechceš to přehnat a skončit dříve než začneš. Základním pravidlem je udělat nejdřív akci – tvou oblíbenou aktivitu a poté cvičit. S každým opakováním bude i tvá motivace silnější a snadněji se ti bude cvičit.

Několik nápadů pro příjemné akce:

1. Najdi svoji oblíbenou místnost

Ráda na něčem pracuješ někde na dvorku, nebo trávíš čas na zahradě? Máš ve svém domě místnost, kde hraješ na svůj oblíbený hudbení nástroj, nebo hraješ nějaké zábavné hry? Běž do této místnosti, a řekni si pro sebe toto: jakmile skončím svoji oblíbenou aktivitu tady tak tu také potom rovnou udělám svůj trénink.

2. Pusť si svůj oblíbený song

Nejlepší by byla píseň, která je povznášející plná energie, díky které budeš mít dobrou náladu a chuť do novým výzev. A opět si pro sebe řekni: poté co si vždy pustím tuhle písničku, udělám svůj trénink. Nebo: během této písničky udělám svůj trénink.

image

3. Dej si svoje ovoce

Ovoce je sladké a tak dobře chutná, a dodává energii! Určitě máš svoje oblíbené, co má pro tebe tu nejlepší chuť (jablka, banány, kiwi, grapefruity, borůvky…) Stačí se předzásobit svým oblíbeným a kdykoli před plánovaným tréninkem si vychutnat toto sladké potěšení.  A zase si pro sebe řekni: poté, co sním toto lahodné ovoce, udělám svůj trénink.

4. Používej doplněk stravy před svým tréninkem

Někdy nic jiného nedokáže podpořit naši motivaci tak dobře jako něco, do čeho více investujeme. Když si koupíš doplněk stravy, který navíc podpoří tvůj tréninkový výkon, určitě si přeješ, aby tvá investice byladobře využita

Vyzkoušej naše kapsle Carni Fit, tento přírodní spalovač tuku má skvělý efekt - přeměňuje tuk na energii!

To znamená, že trefíš dvě mouchy jdnou ranou - tvůj trénink bude efektivnější, protože spálíš více tuku a budeš moci cvičit více a déle, protože budeš mít dvakrát tolik energie!

Vyzkoušej tento skvělý produkt za výjimečnou cenu.