TUMMYTOX blogs.

Halloween je ideální čas na práci v kuchyni

image

Strašidelné cupcaky s čokoládou a ostružinami. Tyto děsivé a lahodné cupcaky s lebkou jsou tou nejlepší vtipnou pochoutkou. Upeč si tyto nadýchané košíčky z hořké čokolády s domácí ostružinovou polevou a dopřej si mrazivé halloweenské pohoštění! 

INGREDIENCE:

Na cupcaky

  • 1 šálek sojového mléka

  • 1 lžíce jablečného octa

  • 1 polévková lžíce instantní kávy smíchaná se 2 polévkovými lžícemi vroucí vody

  • 1/3 šálku jablečného pyré

  • 1/3 šálku olivového oleje

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 1 šálek hladké mouky

  • ½ šálku holandského kakaového prášku

  • ¾ čajové lžičky jedlé sody

  • ¼ lžičky mořské soli

  • ¾ šálku krystalového cukru

  • ¼ šálku světlého cukru muscovado

Na náplň

  • 350 g ostružin

  •  ¼ šálku cukru krupice

  •  ¼ šálku vody

Na polevu 

  • 1 šálek veganského másla

  • 4 šálky moučkového cukru

  • 2 lžíce tekutiny (voda, veganské mléko, ovocná šťáva...)

  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu

  • 300 g hořké čokolády

  •  ½ šálku čerstvých ostružin

Doba přípravy: 1 hodina  |  Doba vaření: 22 minut  |  Celková doba: 1 hodina a 22 minut  |  Porce: 12

INSTRUKCE:

Část 1: Koláčky

  • Předehřej troubu na 180 °C.

  • Formu na muffiny vylož košíčky na muffiny.

  • Sójové mléko a jablečný ocet nalij do mísy, dobře promíchej a nech 10 minut odstát.

  • Přidej jablečné pyré, kávu, vanilkový extrakt a olivový olej a promíchej.

  • Do samostatné mísy dej mouku, kakaový prášek, cukr krystal, jedlou sodu, sůl a cukr muscovado. Důkladně promíchej.

  • Mokré přísady přidej do mísy se suchými přísadami a jemně je prošlehej.

  • Těsto nalij do formy na sušenky. Peč 22-25 minut.

  • Koláčky nech 10 minut vychladnout, pak je přendej na chladicí mřížku a nech dalších 30-40 minut chladnout.

Část 2: NÁPLŇ

  • Ostružiny, krupicový cukr a vodu smíchej v hrnci, přiveď k varu a vař 12 minut. Nezapomeň často míchat, dokud směs nezhoustne.

  • Když směs vychladne na pokojovou teplotu, nech ji odpočinout v chladničce.

Část 3: DOMÁCÍ VEGANSKÝ MÁSLOVÝ KRÉM

  • Připrav domácí veganský máslový krém. Veganské máslo a polovinu moučkového cukru smíchej při nízkých otáčkách. Použij mixér s pádlovým nástavcem. Přidej druhou polovinu moučkového cukru a opět míchej při nízkých otáčkách.

  • Přidej zvolenou tekutinu a vanilkový extrakt; míchej na nízkých otáčkách, dokud se směs zcela nespojí a nebude hladká.

Část 4: ČERNÁ MAGIE

  • Předtím, než začneš, rozpusť čokoládu ve vodní lázni. Nalij ji do forem ve tvaru lebky a ulož do chladničky. Můžeš také použít formičky ve tvaru netopýrů, duchů, náhrobků nebo dýní, které budou fungovat stejně dobře!

  • Když jsou košíčky studené, vykroj a vyjmi střed pomocí vykrajovátka na jablka nebo malého nože.

  • Ostružinovou náplň nalij do všech košíčků a pak je doplň odkrojeným kouskem.

  • Máslový krém rozděl na dvě části. Do první poloviny přidej 4 lžíce kakaového prášku a prošlehej; do druhé poloviny přidej 2 lžíce a prošlehej.

  • Oba máslové krémy vlož do cukrářského sáčku s otevřenou hvězdicovou tryskou. Při plnění sáčku střídej oba máslové krémy, abys dosáhla vířivého efektu.

  • Vrchní část košíčků přelij máslovým krémem. Ozdob čokoládovými lebkami a čerstvými ostružinami.

Hrůzostrašné košíčky ze sušenkového těsta a arašídového másla 

Tyto malé hrůzostrašné košíčky jsou tak lahodné, že ti z nich naskočí husí kůže. Ponoř se do bohatých čokoládových skořápek plněných nepečeným sušenkovým těstem a karamelem z arašídového másla. 

INGREDIENCE:

Na sušenkové těsto

  • ½ šálku mletých mandlí

  •  2 polévkové lžíce kokosového cukru

  •  2 lžíce javorového sirupu

  •  4 lžíce arašídového másla

  •  2 lžičky vanilkového extraktu

  •  ¼ lžičky mořské soli

  •  50 g čokoládových lupínků (pro veganskou variantu zvol bezlaktózovou)

Na karamel z arašídového másla 

  • 2 lžíce arašídového másla

  • 4 lžíce čistého javorového sirupu

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • ½ lžičky mořské soli

Na čokoládovou polevu

  • 300 g čokolády bez laktózy

  • 1 lžička kokosového oleje

Doba přípravy: 25 minut  |  Doba vaření: 20 minut  |  Celková doba: 45 minuti  |  Porce: 12 

INSTRUKCE:


Část 1: ČOKOLÁDOVÝ OBAL

  • Formu na muffiny vylož košíčky.

  • Čokoládu rozpusť ve vodní lázni.

  • Na každý košíček na muffiny nalij 1 lžíci rozpuštěné čokolády. Nech je několik minut stát a poté je dej asi na 15 minut do mrazáku. Zbylou čokoládu si nech na později.

Část 2: SUŠENKOVÉ TĚSTO

  • V kuchyňském robotu rozmixuj nasekané mandle, arašídové máslo, javorový sirup, kokosový cukr, vanilkový extrakt a mořskou sůl na těsto.

  • Směs nalij do mísy. Přidej čokoládové lupínky a vše smíchej dohromady.

  • Těsto rozděl na 12 bloků a každý z nich vložte do košíčkových forem na čokoládovou vrstvu. Na vrchu nech volný prostor pro čokoládovou polevu.

Část 3: KARAMEL S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

  • V míse vyšlehej arašídové máslo, javorový sirup, vanilkový extrakt a sůl dohladka. Do každého sušenkového těsta přidej lžičku arašídového karamelu. 

Část 4: ZÁVĚREČNÉ ÚPRAVY

  • Každý košíček přelij zbytkem rozpuštěné čokolády a nech ji alespoň 10 minut v mrazáku.

Křupavé bezlepkové mumiové sušenky 

Přijdou k ti za hodinu na návštěvu přátelé s dětmi a chceš jim nabídnout strašidelné pohoštění? Tyto lahodné rýžové koláčky potěší každého hosta, živého i "polomrtvého"!

INGREDIENCE:

Na rýžové křupavé těsto 

  • 3 lžíce veganského másla

  •  280 gramů veganských maršmelounů

  •  6 šálků rýžových křupavých cereálií (pufovaná rýže)

  •  450 gramů veganské polevy

  •  Jedlé oči

Doba přípravy: 15 minut  |  Doba vaření: 20 minut  |  Doba odpočinku: 5 minut  |  Celková doba: 40 minut

INSTRUKCE:


Část 1: RÝŽOVÉ SUŠENKY S KŘUPAVOU RÝŽÍ

  • Na mírném ohni rozpusť veganské máslo ve velkém hrnci.

  •  Přidej veganské maršmelouny a pokračuj v míchání, dokud se nerozpustí a nespojí (asi 15 minut).

  •  Odstav hrnec z ohně a přidej křupavé rýžové vločky.

  •  Plech vylož pečicím papírem (13 x 9 cm).

  •  Směs maršmelounů a rýže rozetři na plech silikonovou stěrkou.

  •  Směs nech 5 minut vychladnout.

  •  Nakrájej na obdélníky, velké nebo malé, a mumie jsou na světě!

Část 2: DEKORACE

  • Rýžové obdélníky potři veganskou polevou.

  • Rozetři kolem nich také trochu polevy, aby vypadaly jako šaty.

  • Přidej jedlé oči a je hotovo!

  • Pokud chceš zdravější verzi jedlých očí, postupuj podle části 3.

Část 3: JEDLÉ OČI

  • Do veganské polevy přimíchej kakaový prášek nebo černé potravinářské barvivo, abys ji obarvila.

  • Na každý dort nalij dvě kapky nebarvené polevy.

  • Navrch nalij dvě menší kapky černé polevy.

Veganské čokoládové medové kostky

Naše veganské medové kostky jsou křupavé a strašně chutné, takže se budeš olizovat. Tato dobrota v čokoládě se rozplývá v ústech a je ideální i pro hosty!

INGREDIENCE:

  • 170 g cukru krupice

  •  100 g zlatého sirupu (cukr, vroucí voda, citron)

  •  50 ml vody

  •  1½ čajové lžičky jedlé sody

  •  160 g veganské čokolády

Doba přípravy: 35 minut  |  Doba vaření: 2 hodiny|  Celková doba: 2 hodiny a 35 minut  |  Porce: 10

INSTRUKCE:


Část 1: MEDOVÉ KOSTKY

  • Ujisti se, že máš odměřené všechny ingredience a připravené vybavení, protože s medovou směsí budeš muset pracovat rychle. Na tyčinky budeš potřebovat silikonovou formu, ale můžeš použít i čtvercovou formu na pečení, ale vyloženou pečicím papírem.

  • Připrav si také hrnec, dřevěnou lžíci, dortový teploměr a metlu.

  • V hrnci smíchej vodu, krupicový cukr a zlatý sirup a postav na střední teplotu.

  • Dřevěnou lžící míchej, dokud se cukr nerozpustí.

  • Poté již nesmíš míchat, protože by cukr mohl zkrystalizovat.

  • Zesil teplotu na středně vysokou a do sirupu vlož cukrářský teploměr. Směs by měla dosáhnout teploty 149 °C, což trvá asi 15 minut.

  • Když sirup dosáhne teploty 149 °C, odstav ho z ohně a metličkou přidej jedlou sodu. Míchej pouze v jednom směru, aby se směs nevyprázdnila.

  • Buď opatrná, směs bude velmi horká!

  • Směs nalij do silikonových forem (nebo na plech) a nech ji 1-2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Nehýbej s ní!

  • Po ztuhnutí ji můžeš vyjmout z formy. Pokud jsi použila plech na pečení, můžeš směs nakrájet na tyčinky.

Část 2: ČOKOLÁDA

  • Veganskou čokoládu rozpusť ve vodní lázni.

  • Namoč kostky/tyčinky do rozpuštěné čokolády a polož je na chladicí mřížku.

  • Jakmile čokoláda na tyčinkách ztuhne, jsou tvoje veganské čokoládové medové kostky hotové.


Část 3: SKLADOVÁNÍ

  • Skladuj je ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě a vydrží ti několik týdnů, ale vsadíme se, že si nebudeš moct pomoct a sníš je mnohem dřív!

Veganské halloweenské kouzelné brownies 

Chceš do svého dne vnést trochu magie? Tyto snadné a zábavné veganské brownies okouzlí tvoje smysly. Skvěle se hodí k mlsání při sledování klasického halloweenského filmu, který je inspiroval!

INGREDIENCE:

  • 1 balení tvé oblíbené veganské směsi na brownies

  •  1 ½ šálku veganských čokoládových lupínků

  •  1 šálek veganského másla

  •  1/3 šálku ovesného mléka nebo kokosového mléka

  •  1 ¼ hrnku domácího veganského máslového krému (více informací najdeš v receptu na strašidelné cupcaky s čokoládou) nebo veganské vanilkové polevy

Doba přípravy: 30 minut  |  Doba vaření: 12 minut  |  Celková doba: 32 minut  |  Porce: 10

INSTRUKCE:


Část 1: BROWNIES

  • Postupuj podle pokynů na obalu a upeč brownies.

  •  Nech je zcela vychladnout.

  •  Připrav si plech s pečicím papírem a vlož ho do mrazáku.

Část 2: VEGANSKÁ POLEVA

  • Veganské máslo rozpusť v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.

  • Přidej 1 hrnek veganské čokolády a míchej, dokud se čokoláda v másle úplně nerozpustí.

  • Přidej ovesné mléko nebo kokosové mléko a míchej, dokud se úplně nespojí.

  • Vyjmi plech z mrazáku a brownies z lednice.

  • Každé brownies opatrně ponoř do čokoládové ganache a vidličkou je zcela obal. Přebytečnou čokoládu nech odkapat do mísy.

  • Brownies polož na pečicí papír.

  • Obalené brownies nech 10 minut odpočívat v mrazáku.

  • Kapkou veganské vanilkové polevy vytvoř „oko” na boku každého koláčku.

  • Rozpusť zbývající čokoládové lupínky. Lžičkou nebo párátkem nakapej oblíbené halloweenské motivy.

  • Nech v lednici alespoň 10 minut a podávej.

Tvoje nová oblíbená halloweenská pochoutka 

I když je velmi zábavné převléknout se na večer za mumii nebo upíra, víme, že se chceš druhý den ráno probudit a vypadat co nejzářivěji a nejzdravěji.

To ale neznamená, že sladkosti musí zmizet! Máme pro tebe dokonalou kombinaci zdraví prospěšných látek a lahodných chutí, které ti pomohou cítit se a vypadat co nejlépe. Dodej své pleti krásný lesk s gumovými bonbóny Glowing Skin s citronovou příchutí, posilni své vlasy a nehty s gumovými bonbóny Hair Care Gummies a dodej své pohodě mimořádnou vzpruhu s multivitaminovými medvídky Multivitamin Gummies.











Produkty pro vás

KRÁSA
-35%
Speciální cena 474 Kč Běžná cena 729 Kč As low as 257 Kč
Zobrazit produkt