Halloween je ideální čas na práci v kuchyni

Strašidelné cupcaky s čokoládou a ostružinami. Tyto děsivé a lahodné cupcaky s lebkou jsou tou nejlepší vtipnou pochoutkou. Upeč si tyto nadýchané košíčky z hořké čokolády s domácí ostružinovou polevou a dopřej si mrazivé halloweenské pohoštění!
INGREDIENCE:
Na cupcaky
1 šálek sojového mléka
1 lžíce jablečného octa
1 polévková lžíce instantní kávy smíchaná se 2 polévkovými lžícemi vroucí vody
1/3 šálku jablečného pyré
1/3 šálku olivového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 šálek hladké mouky
½ šálku holandského kakaového prášku
¾ čajové lžičky jedlé sody
¼ lžičky mořské soli
¾ šálku krystalového cukru
¼ šálku světlého cukru muscovado
Na náplň
350 g ostružin
¼ šálku cukru krupice
¼ šálku vody
Na polevu
1 šálek veganského másla
4 šálky moučkového cukru
2 lžíce tekutiny (voda, veganské mléko, ovocná šťáva...)
1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu
300 g hořké čokolády
½ šálku čerstvých ostružin
Doba přípravy: 1 hodina | Doba vaření: 22 minut | Celková doba: 1 hodina a 22 minut | Porce: 12
INSTRUKCE:
Část 1: Koláčky
Předehřej troubu na 180 °C.
Formu na muffiny vylož košíčky na muffiny.
Sójové mléko a jablečný ocet nalij do mísy, dobře promíchej a nech 10 minut odstát.
Přidej jablečné pyré, kávu, vanilkový extrakt a olivový olej a promíchej.
Do samostatné mísy dej mouku, kakaový prášek, cukr krystal, jedlou sodu, sůl a cukr muscovado. Důkladně promíchej.
Mokré přísady přidej do mísy se suchými přísadami a jemně je prošlehej.
Těsto nalij do formy na sušenky. Peč 22-25 minut.
Koláčky nech 10 minut vychladnout, pak je přendej na chladicí mřížku a nech dalších 30-40 minut chladnout.
Část 2: NÁPLŇ
Ostružiny, krupicový cukr a vodu smíchej v hrnci, přiveď k varu a vař 12 minut. Nezapomeň často míchat, dokud směs nezhoustne.
Když směs vychladne na pokojovou teplotu, nech ji odpočinout v chladničce.
Část 3: DOMÁCÍ VEGANSKÝ MÁSLOVÝ KRÉM
Připrav domácí veganský máslový krém. Veganské máslo a polovinu moučkového cukru smíchej při nízkých otáčkách. Použij mixér s pádlovým nástavcem. Přidej druhou polovinu moučkového cukru a opět míchej při nízkých otáčkách.
Přidej zvolenou tekutinu a vanilkový extrakt; míchej na nízkých otáčkách, dokud se směs zcela nespojí a nebude hladká.
Část 4: ČERNÁ MAGIE
Předtím, než začneš, rozpusť čokoládu ve vodní lázni. Nalij ji do forem ve tvaru lebky a ulož do chladničky. Můžeš také použít formičky ve tvaru netopýrů, duchů, náhrobků nebo dýní, které budou fungovat stejně dobře!
Když jsou košíčky studené, vykroj a vyjmi střed pomocí vykrajovátka na jablka nebo malého nože.
Ostružinovou náplň nalij do všech košíčků a pak je doplň odkrojeným kouskem.
Máslový krém rozděl na dvě části. Do první poloviny přidej 4 lžíce kakaového prášku a prošlehej; do druhé poloviny přidej 2 lžíce a prošlehej.
Oba máslové krémy vlož do cukrářského sáčku s otevřenou hvězdicovou tryskou. Při plnění sáčku střídej oba máslové krémy, abys dosáhla vířivého efektu.
Vrchní část košíčků přelij máslovým krémem. Ozdob čokoládovými lebkami a čerstvými ostružinami.
Hrůzostrašné košíčky ze sušenkového těsta a arašídového másla
Tyto malé hrůzostrašné košíčky jsou tak lahodné, že ti z nich naskočí husí kůže. Ponoř se do bohatých čokoládových skořápek plněných nepečeným sušenkovým těstem a karamelem z arašídového másla.
INGREDIENCE:
Na sušenkové těsto
½ šálku mletých mandlí
2 polévkové lžíce kokosového cukru
2 lžíce javorového sirupu
4 lžíce arašídového másla
2 lžičky vanilkového extraktu
¼ lžičky mořské soli
50 g čokoládových lupínků (pro veganskou variantu zvol bezlaktózovou)
Na karamel z arašídového másla
2 lžíce arašídového másla
4 lžíce čistého javorového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky mořské soli
Na čokoládovou polevu
300 g čokolády bez laktózy
1 lžička kokosového oleje
Doba přípravy: 25 minut | Doba vaření: 20 minut | Celková doba: 45 minuti | Porce: 12
INSTRUKCE:
Část 1: ČOKOLÁDOVÝ OBAL
Formu na muffiny vylož košíčky.
Čokoládu rozpusť ve vodní lázni.
Na každý košíček na muffiny nalij 1 lžíci rozpuštěné čokolády. Nech je několik minut stát a poté je dej asi na 15 minut do mrazáku. Zbylou čokoládu si nech na později.
Část 2: SUŠENKOVÉ TĚSTO
V kuchyňském robotu rozmixuj nasekané mandle, arašídové máslo, javorový sirup, kokosový cukr, vanilkový extrakt a mořskou sůl na těsto.
Směs nalij do mísy. Přidej čokoládové lupínky a vše smíchej dohromady.
Těsto rozděl na 12 bloků a každý z nich vložte do košíčkových forem na čokoládovou vrstvu. Na vrchu nech volný prostor pro čokoládovou polevu.
Část 3: KARAMEL S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
V míse vyšlehej arašídové máslo, javorový sirup, vanilkový extrakt a sůl dohladka. Do každého sušenkového těsta přidej lžičku arašídového karamelu.
Část 4: ZÁVĚREČNÉ ÚPRAVY
Každý košíček přelij zbytkem rozpuštěné čokolády a nech ji alespoň 10 minut v mrazáku.
Křupavé bezlepkové mumiové sušenky
Přijdou k ti za hodinu na návštěvu přátelé s dětmi a chceš jim nabídnout strašidelné pohoštění? Tyto lahodné rýžové koláčky potěší každého hosta, živého i "polomrtvého"!
INGREDIENCE:
Na rýžové křupavé těsto
3 lžíce veganského másla
280 gramů veganských maršmelounů
6 šálků rýžových křupavých cereálií (pufovaná rýže)
450 gramů veganské polevy
Jedlé oči
Doba přípravy: 15 minut | Doba vaření: 20 minut | Doba odpočinku: 5 minut | Celková doba: 40 minut
INSTRUKCE:
Část 1: RÝŽOVÉ SUŠENKY S KŘUPAVOU RÝŽÍ
Na mírném ohni rozpusť veganské máslo ve velkém hrnci.
Přidej veganské maršmelouny a pokračuj v míchání, dokud se nerozpustí a nespojí (asi 15 minut).
Odstav hrnec z ohně a přidej křupavé rýžové vločky.
Plech vylož pečicím papírem (13 x 9 cm).
Směs maršmelounů a rýže rozetři na plech silikonovou stěrkou.
Směs nech 5 minut vychladnout.
Nakrájej na obdélníky, velké nebo malé, a mumie jsou na světě!
Část 2: DEKORACE
Rýžové obdélníky potři veganskou polevou.
Rozetři kolem nich také trochu polevy, aby vypadaly jako šaty.
Přidej jedlé oči a je hotovo!
Pokud chceš zdravější verzi jedlých očí, postupuj podle části 3.
Část 3: JEDLÉ OČI
Do veganské polevy přimíchej kakaový prášek nebo černé potravinářské barvivo, abys ji obarvila.
Na každý dort nalij dvě kapky nebarvené polevy.
Navrch nalij dvě menší kapky černé polevy.
Veganské čokoládové medové kostky
Naše veganské medové kostky jsou křupavé a strašně chutné, takže se budeš olizovat. Tato dobrota v čokoládě se rozplývá v ústech a je ideální i pro hosty!
INGREDIENCE:
170 g cukru krupice
100 g zlatého sirupu (cukr, vroucí voda, citron)
50 ml vody
1½ čajové lžičky jedlé sody
160 g veganské čokolády
Doba přípravy: 35 minut | Doba vaření: 2 hodiny| Celková doba: 2 hodiny a 35 minut | Porce: 10
INSTRUKCE:
Část 1: MEDOVÉ KOSTKY
Ujisti se, že máš odměřené všechny ingredience a připravené vybavení, protože s medovou směsí budeš muset pracovat rychle. Na tyčinky budeš potřebovat silikonovou formu, ale můžeš použít i čtvercovou formu na pečení, ale vyloženou pečicím papírem.
Připrav si také hrnec, dřevěnou lžíci, dortový teploměr a metlu.
V hrnci smíchej vodu, krupicový cukr a zlatý sirup a postav na střední teplotu.
Dřevěnou lžící míchej, dokud se cukr nerozpustí.
Poté již nesmíš míchat, protože by cukr mohl zkrystalizovat.
Zesil teplotu na středně vysokou a do sirupu vlož cukrářský teploměr. Směs by měla dosáhnout teploty 149 °C, což trvá asi 15 minut.
Když sirup dosáhne teploty 149 °C, odstav ho z ohně a metličkou přidej jedlou sodu. Míchej pouze v jednom směru, aby se směs nevyprázdnila.
Buď opatrná, směs bude velmi horká!
Směs nalij do silikonových forem (nebo na plech) a nech ji 1-2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Nehýbej s ní!
Po ztuhnutí ji můžeš vyjmout z formy. Pokud jsi použila plech na pečení, můžeš směs nakrájet na tyčinky.
Část 2: ČOKOLÁDA
Veganskou čokoládu rozpusť ve vodní lázni.
Namoč kostky/tyčinky do rozpuštěné čokolády a polož je na chladicí mřížku.
Jakmile čokoláda na tyčinkách ztuhne, jsou tvoje veganské čokoládové medové kostky hotové.
Část 3: SKLADOVÁNÍ
Skladuj je ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě a vydrží ti několik týdnů, ale vsadíme se, že si nebudeš moct pomoct a sníš je mnohem dřív!
Veganské halloweenské kouzelné brownies
Chceš do svého dne vnést trochu magie? Tyto snadné a zábavné veganské brownies okouzlí tvoje smysly. Skvěle se hodí k mlsání při sledování klasického halloweenského filmu, který je inspiroval!
INGREDIENCE:
1 balení tvé oblíbené veganské směsi na brownies
1 ½ šálku veganských čokoládových lupínků
1 šálek veganského másla
1/3 šálku ovesného mléka nebo kokosového mléka
1 ¼ hrnku domácího veganského máslového krému (více informací najdeš v receptu na strašidelné cupcaky s čokoládou) nebo veganské vanilkové polevy
Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 12 minut | Celková doba: 32 minut | Porce: 10
INSTRUKCE:
Část 1: BROWNIES
Postupuj podle pokynů na obalu a upeč brownies.
Nech je zcela vychladnout.
Připrav si plech s pečicím papírem a vlož ho do mrazáku.
Část 2: VEGANSKÁ POLEVA
Veganské máslo rozpusť v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
Přidej 1 hrnek veganské čokolády a míchej, dokud se čokoláda v másle úplně nerozpustí.
Přidej ovesné mléko nebo kokosové mléko a míchej, dokud se úplně nespojí.
Vyjmi plech z mrazáku a brownies z lednice.
Každé brownies opatrně ponoř do čokoládové ganache a vidličkou je zcela obal. Přebytečnou čokoládu nech odkapat do mísy.
Brownies polož na pečicí papír.
Obalené brownies nech 10 minut odpočívat v mrazáku.
Kapkou veganské vanilkové polevy vytvoř „oko” na boku každého koláčku.
Rozpusť zbývající čokoládové lupínky. Lžičkou nebo párátkem nakapej oblíbené halloweenské motivy.
Nech v lednici alespoň 10 minut a podávej.
Tvoje nová oblíbená halloweenská pochoutka
I když je velmi zábavné převléknout se na večer za mumii nebo upíra, víme, že se chceš druhý den ráno probudit a vypadat co nejzářivěji a nejzdravěji.
To ale neznamená, že sladkosti musí zmizet! Máme pro tebe dokonalou kombinaci zdraví prospěšných látek a lahodných chutí, které ti pomohou cítit se a vypadat co nejlépe. Dodej své pleti krásný lesk s gumovými bonbóny Glowing Skin s citronovou příchutí, posilni své vlasy a nehty s gumovými bonbóny Hair Care Gummies a dodej své pohodě mimořádnou vzpruhu s multivitaminovými medvídky Multivitamin Gummies.
Produkty pro vás