TUMMYTOX blogs.

Hormonální rovnováha: chybějící součást účinného hubnutí

„Méně jíst a více cvičit“. Pravděpodobně jsi tuto radu už někdy slyšela, když ses snažila vejít do svých oblíbených džínů nebo když jsi najednou začala přibírat na váze. Nakonec ses rozhodla vyřadit ze svého jídelníčku sacharidy a tuky, pak jsi začala chodit do posilovny a cvičit HIIT. Ne, počkej... Dělala jsi jen HIIT, protože kardio je pro spalování kalorií nezbytné, že? 

Ale číslo na váze je stále stejné (ne-li vyšší), džíny ti stále nesedí, a aby toho nebylo málo, cítíš se stále provinileji, vyděšeněji… Přestaň s tím! Není to tvoje chyba a my jsme tady, abychom ti podali vysvětlení. 

image

Pokud by pravidlo „kalorie dovnitř, kalorie ven“ bylo skutečně jediným receptem na štíhlou a vypracovanou postavu, proč má tolik žen potíže s hubnutím? Je možné, že se ve tvém těle děje něco jiného?

Problém nemusí být tak zřejmý, ale v dnešní době je velmi častý. Hormony. Tvoje váha není vždy odrazem toho, co jíš nebo kolik cvičíš, ale je také silně ovlivněna hormony, zejména pokud jsou v nerovnováze.

Jak tvůj hormonální profil ovlivňuje tvou váhu

Naše tělo potřebuje ke zdravému fungování dokonale vyvážené hladiny hormonů. Ačkoli jsou hormonální výkyvy během cyklu normální, jakákoli dlouhodobá nerovnováha může změnit funkce tvého těla.

Existuje několik hormonálních nerovnováh, které ovlivňují tvoji hmotnost. Glykemická nerovnováha může měnit hladinu inzulínu, což znamená, že přebytečná glukóza, která není využita, se ukládá jako tuk. Neustálý stres může zvyšovat hladinu kortizolu, který způsobuje hromadění tuku v oblasti břicha. Pomalá činnost štítné žlázy produkuje méně hormonů štítné žlázy, což způsobuje zpomalení metabolismu.

Ačkoli dieta a cvičení obvykle fungují při odbourávání tuků, tvůj hormonální profil může tento proces ovlivnit! Vysoká hladina specifických hormonů brání tvému pokroku, protože nutí tělo ukládat více tuku, zatímco nedostatek specifických hormonů zpomaluje tělesné funkce, včetně spalování tuků.

Takže ne, nejsi blázen ani lenoch nebo tak něco: tvé tělo má potíže a musíš je co nejdříve řešit.

Pomoc, moje hladina estrogenu se vymkla kontrole!

Měla jsi někdy pocit, že jsi na emocionální horské dráze a nemůžeš z ní vystoupit? Pokud je tento pocit doprovázen nadýmáním, mozkovou mlhou, únavou a hromaděním tuku na bocích, stehnech a hýždích, může to být známkou estrogenové dominance. 

K estrogenní dominanci dochází při nadbytku estrogenu v těle, což může vést k řadě příznaků, které mohou narušit tvůj každodenní život. 

Představ si, že bys ve svém těle uspořádala večírek a pozvala na něj všechny své hormony: hvězdou by byl určitě estrogen. Co by se ale stalo, kdyby najednou začal dominovat celému dění? Pravděpodobně by došlo k určitému zmatku, ostatní hormony by musely estrogen udržet na svém místě, ale večírek by nebyl tak zábavný, dokud by se neobnovila rovnováha. 

Necítíš se ve formě?

Hormony mohou mít významný vliv na tvoji tělesnou i duševní pohodu. I když je hladina estrogenu jen mírně změněná, můžeš tento vliv velmi silně pocítit, i když si hned neuvědomíš, co za ním stojí. 

Příznaky dominance estrogenu se mohou lišit, ale my ženy určitě vycítíme, že něco není v pořádku: změna spánku, změna nálady, trávení, chutě nebo energie. Tvoje tělo ti říká, že něco není v pořádku. Naslouchej mu! 

Úleva od hormonální nerovnováhy

Neříkáme ti, že se musíš vzdát hubnutí, ale že si musíš uvědomit svůj hormonální obraz a vypořádat se s ním. Takto můžeš hubnout tempem člověka, jehož hormony nejsou v neustálém chaosu! 

Nejlepším způsobem, jak vyrovnat hormony, je přizpůsobit svůj životní styl ve všech směrech. 

  • Jez chytře: nezpracované potraviny bohaté na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky.
  • Pohyb: alespoň několikrát týdně zvyš svou tepovou frekvenci. 
  • Relaxace: kontroluj hladinu stresu, abys byla více v klidu.
  • Vyhni se chemikáliím: možná jsi slyšela o přírodních produktech, teď je čas je používat. 

Řiď hladinu estrogenu pomocí hormonální rovnováhy 

Při řešení estrogenové dominance je nutný specifický přístup. Vyvinuli jsme trojitý estrogenový detox, který šetrným způsobem pomáhá vyrovnávat, deaktivovat a vylučovat přebytečné estrogeny.


Zvol siHormonal Balance pro: 

  • Snadnější odbourávání tuku v oblasti boků, stehen a hýždí 
  • Zlepšení nálady 

  • Zvýšení koncentrace  

  • Zlepšení spánku 

  • Optimální relaxaci

Objev exkluzivní nabídku a užívej si výhod hormonální rovnováhy hned teď! Všichni víme, že nastal čas získat zpět kontrolu nad svým tělem. 

Produkty pro vás

HORMONÁLNÍ ROVNOVÁHA
-50%
Speciální cena 659 Kč Běžná cena 1 317 Kč
Zobrazit produkt
30DENNÍ PROGRAM
-64%
Speciální cena 929 Kč Běžná cena 2 612 Kč
Zobrazit produkt