TUMMYTOX blogs.

Přibíráš na váze? Může za to nadbytek estrogenu!

Přibíráš na váze, přestože se stravuješ poměrně zdravě a pravidelně cvičíš? 

U žen je hormonální nerovnováha většinou způsobena příliš vysokou hladinou estrogenu.

image

Pokud mezi tvoje pravidelné potíže patří přibývání na váze, hromadění tuku v oblasti boků, stehen a hýždí, problémy se spánkem, potíže se zvládáním stresu a nadýmání, jistě tě potěší, že s tím můžeš něco udělat! 

Podívejme se, co se děje v našem těle a co s tím můžeme dělat!

Co je to estrogen?

Estrogen je hormon, který u žen pomáhá rozvíjet a udržovat reprodukční a ženské znaky, jako jsou prsa a boky. Přispívá také ke kognitivnímu zdraví a funkci kardiovaskulárního systému.

Co dělá estrogen?

1. Ukládá tuk v těle

Estrogen zpomaluje metabolismus, ale také zvyšuje ukládání tuku. Když je hladina estrogenu zvýšená, ale hladina progesteronu je nízká (progesteron je hormon uvolňovaný vaječníky), vede to k začarovanému kruhu. Tělesný tuk uvolňuje část estrogenu (kromě jeho ukládání), což dále podporuje hromadění těchto nadbytečných kilogramů.

2. Zadržuje vodu

Estrogen je hlavním důvodem, proč se většina žen během menstruace cítí nadmutá. Tento problém lze přičíst nerovnováze mezi estrogenem a progesteronem. Pokud je estrogenu nadbytek, stěny kapilár propouštějí více vody.

3. Zvyšuje touhu po nezdravém jídle

Těsně před menstruací máme často nezadržitelnou chuť na nezdravá a sladká jídla.

I to je součástí velkého reprodukčního plánu: tělo se snaží nahromadit tuk, aby mělo větší šanci otěhotnět, udržet těhotenství až do porodu a pak energii na kojení.

Pokud těmto chutím podlehneme, můžeme se rozloučit se svou vysněnou postavou!

4. Způsobuje problémy se spánkem

Bylo prokázáno, že nedostatek spánku je spojen s problémy s přibýváním na váze nebo s hubnutím. Podle průzkumu provedeného Národní spánkovou nadací (National Sleep Foundation) až 67 % žen uvedlo, že má problémy se spánkem alespoň několikrát do týdne! 

Na vině je opět nerovnováha pohlavních hormonů!

Jak dosáhnout hormonální rovnováhy

Endokrinním disruptorům a chemickým látkám, které v našem těle působí jako estrogeny, se bohužel v našem životním prostředí prakticky nevyhneme; najdeme je v pitné vodě, v plastových lahvích, v kosmetice, v čisticích prostředcích, dokonce i v potravinách.

Co však můžeme udělat, je zajistit, aby byl přebytečný estrogen z těla odstraněn.

Abychom ti v TummyToxu pomohli s detoxikací estrogenu a úlevou od hormonální nerovnováhy, vytvořili jsme kapsle Hormone Balance, které mění pravidla hry.

Proč Hormone Balance

Hormone Balance, nejlepší estrogenová detoxikace 3 v 1 na trhu, vyrovnává, deaktivuje a vylučuje estrogen.

Díky superhvězdným složkám (výtažkům z meduňky, hnědým mořským řasám, rozmarýnu, chlorelly, černému pepři a vitamínu B6) obnovuje hormonální rovnováhu a zcela přirozeným způsobem zabraňuje přibývání na váze díky estrogenu.

Jinými slovy ti pomůže rozloučit se s mozkovou mlhou, podrážděností, nadýmáním, kily navíc, špatným spánkem a únavou.

Zkus to - tvoje tělo ti poděkuje!