TUMMYTOX blogs.

Jak nepřibrat během svátků?

Ano, je to tady ... vstoupili jsme do posledního předvánočního týdne, což znamená, že se začíná jedno z nejkrásnějších období v roce, kdy se pohodlně usadíme na gauč, schoulíme pod deku a užíváme si vánoční filmy s vánočním cukrovím...

I když je příjemné trávit zimní prázdniny doma, letos to bude jiné, budeme zavřeni asi ještě více, což znamená, více času jíst... Proto jsme pro tebe dnes připravili několik rad, abys to přežila bez újmy a udržela si svou linii pod kontrolou.

image

1. Věnuj pozornost porcím

Dopřej si jídlo, které máš ráda, ale nepřeháněj to s porcemi. Zkus si vzít trochu ze všeho, co se nabízí na stole, ale v omezeném množství. Pokud se okamžitě pustíš do všech dobrot ve velkých dávkách, nebude ti pomoci, takže se snaž nabrat si co nejméně.

2. Nenechávej sladkosti jen tak po domě

Potom, co si dáš pár perníčků je ukliď zpět do krabice. Nenechávej je neustále na očích, protože víš, že jim neodoláš a všechny je sníš!

3. Musíš se naučit říci ne

I když je těžké říci ne, vždy si pamatuj, jaké následky tě čekají, když se znovu přejíš... A to nechceš, nebo ano? :)

4. Nepřeháněj to s alkoholem

I když jsou těžké časy, přehánět to s alkoholem nikdy není dobrý nápad, nemluvě o tom, že alkohol se nám v těle mění na tukové polštářky (zejména  v kombinaci s ne zrovna zdravým jídlem). Dopřej si večer sklenici dobrého vína nebo punč, ale víc ne.

5. Večer si dej polévku

Pokud to s obědem přeženeš, snaž se tomu večer vyhnout. Těžká jídla a přejídání v pozdních večerních hodinách je to nejhorší, co můžeme pro své tělo udělat. Takže si raději dej lehkou zeleninovou polévku.

6. Vypadni na chvíli z domu!

Zpravidla teď máme všichni stejný postup - oběd a gauč. Ale zkus to nedělat. I když nyní nemůžeme hodně chodit, lehká procházka okolo domu, po dvoře nebo do nedalekého parku ti pomůže snadněji strávit jídlo a udrží tvůj metabolismus v kondici.

7. Pij hodně vody

Pokud budeš jíst hodně slaných jídel, může se stát, že se v těle začne hromadit voda (a budeš jako Santa s obrovským břichem, ano, tento pocit určitě všichni známe). Raději se proto ujisti, že máš po ruce vždy láhev vody a pij nejméně 2 litry denně.

Ale ... nepřeháněj to se sebekontrolou

Koneckonců, jsou svátky, a pokud se budeš řídit alespoň několika našimi tipy, už tak toho uděláš mnohem více než nic! A aby si nebyla příliš vystresovaná (protože to nechceme, chceme, aby sis svátky užila), můžeš vždy trochu podvádět a pomocí našich produktů zabránit hromadění vody v těle, postarat se o lehký detox a spálit přebytečný tuk, který se během svátků může nahromadit!

Produkty pro vás

DETOX & HUBNUTÍ
-58%
Speciální cena 1 012 Kč Běžná cena 2 409 Kč
Zobrazit produkt