TUMMYTOX blogs.

Tipy, jak zlepšit kvalitu spánku

No schválně, kolikrát jsi se ráno probudila a řekla si: ooh, spala bych klidně i týden v kuse abych se pořádně dospala!
Dnes pro tebe máme tipy, jak se vypat do růžova bez toho, aniž bys ráno vstávala unavená!

image

Většina z nás nyní musí pracovat z domova. Tolik ušetřeného času, takže nyní je ideální situace pro dlouhý a kvalitní spánek. Špatný spánek nejen ovlivňuje naše zdraví, ale také nám brání v úspěšném hubnutí. Takže, využij této chaotické situace a konečně se dobře vyspi. Tím si zajistíš lepší zdraví a silnější imunitu, ale také štíhlejší postavu!
Dobře ... víme, že to může znít jednodušeji, než to ve skutečnosti je. I když jsme doma, máme na mysli všechno možné i nemožné co se teď okolo nás děje, a možná právě proto v noci tak špatně spíme, nemůžeme usnout, máme bláznivé sny nebo se budíme uprostřed noci.

Proto jsme pro tebe připravili několik tipů, které ti pomohou relaxovat a spát!

Nejez pozdě v noci

Ano, to může být složité, protože teď, když jsme doma, budeme mnohem více navštěvovat lednici, ať už z nudy, ze stresu nebo jen tak. A večer je samozřejmě nejlepší relaxovat s filmem nebo seriálem a jíst spoustu sladkostí, chipsů nebo hranolků. Ooooo ne, zadrž – to je to nejhorší, co můžeš udělat pro sebe a své tělo! Nejenom, že budeš hromadit nadbytečné kilogrami, ale budeš mít také problémy se spánkem, protože pokud budeš jíst pozdě, tvé tělo bude stále trávit jídlo, bude ti těžko a nebudeš moct usnout, může tě pálit žáha, a budeš nafouklá.

Zaměř se na nějakou fyzickou aktivitu několik hodin před spaním

Protože jsme teď většinou doma, nemáme si kde vybít energii. Proto je nanejvýš důležité, abys zůstala aktivní. Pokud můžeš běž na procházku do parku či lesa, projdi se několikrát okolo svého domu (samozřejmě pokud je to dostatečně bezpečné a nejsou venku davy lidí) nebo si jednoduše zacvič doma. Na internetu najdeš spoustu tréninků a cvičení, ke kterým nepotřebuješ nic jiného, než jen vodu a ručník!
Cvičení může také zlepšit délku a kvalitu spánku zvýšením produkce serotoninových hormonů a snížením hladiny hormonu kortizolu – stresového hormonu

Výhybej se kávě, černému čaji nebo jiným nápojům s kofeinem

Místo toho si večer dopřej nějaký relaxační čaj. Náš čaj Sleep Tight je skvělý, pokud se chceš uklidnit, pomůže ti snáze usnout a postarat se o regeneraci tvého těla přes noc. No a Daily Kick tě ráno pěkně probudí a nakopne na celý den!

Sleduj pokojovou teplotu

Ujisti se, že v tvé ložnici není příliš horko, protože nebudeš schopna usnout - optimální teplota je 15–23 ° C.

Začni cvičit jógu a medituj

Když jsme ve stresu (a nyní jsme pravděpodobně více, než jsme byli dříve), máme problémy se spánkem a těžko se nám usíná.
Jóga a meditace mohou pomoci uvolnit mysl a tělo. A ve skutečnosti se dokonce ukázalo, že zlepšují spánek.

Posouchej relaxační hudbu

Relaxační hudba může výrazně zlepšit kvalitu spánku. Na YouTube máš mnoho relaxačních mixů s hudbou, vyber si tu, která ti nejlépe vyhovuje, a jednoduše se jí oddej a relaxuj!

Místo televize a telefonu si raději přečti dobrou knihu

Před spaním se pokus vyhnout sledování televize, a co je důležitější, sledování telefonu! Dej to pryč a zapomeň na to až do rána!
Kolikrát jsi usnula při čtení knihy? Čtení může být skvělou volbou pro uklidnění před spaním. Tak vem knihu do svých rukou .....a dobrou noc;)

Produkty pro vás

DETOX & TRÁVENÍ
-40%
Speciální cena 439 Kč Běžná cena 731 Kč
Zobrazit produkt