TUMMYTOX blogs.

Může ti jóga pomoci zhubnout?

Možná se ptáš, jestli ti pár minut klidného, hlubokého dýchání a zdánlivě ne příliš vyčerpávajícího cvičení pomůže zhubnout? Mnoho lidí se domnívá, že tempo jogínského cvičení je příliš pomalé, a proto nemůže spalovat dostatek kalorií, aby se při něm hublo. Existuje ale mnoho zapřísáhlých příznivců jógy, kteří tvrdí, že je to skvělý způsob, jak zhubnout a získat štíhlé a zdravé tělo.

image

Jóga vyžaduje mnoho duševní síly, vytrvalost a pružnost těla. To však není jediný způsob, jak pomáhá v boji s kilogramy.

Proč ti tedy doporučujeme vyzkoušet jógu?

Spaluje kalorie

Během jedné hodiny cvičení jógy obvykle spálíme mezi 180 a 360 kalorií. Jóga posiluje svaly a spotřebovává spoustu energie, kterou tělo čerpá z tukových zásob. Čím víc dynamičtější a intenzivnější cvičení, tím více energie tělo spotřebuje.

Zrychluje metabolismus

Některé techniky jógy mají příznivé účinky na trávení a urychlují ho. Některé jógové pozice neboli ásany pomáhají masírovat žlázy a gastrointestinální trakt, a díky tomu se zlepšuje zažívání.

Snižuje stres

Studie ukazují, že během cvičení běžné jógy úroveň stresu výrazně klesá a následně se snižuje také hladina hormonu kortizolu. Kortizol v těle zpomaluje metabolismus, zvyšuje hladinu cukru v krvi, krevní tlak, brzdí imunitní systém a v těle se pak kvůli tomu začínají hromadit kilogramy. Díky józe se učíš různými praktikami, včetně meditace, lépe kontrolovat stres, a tím se také předcházíš emocionálnímu přejídání.

Porozumíš svému tělu

Během jógy se naučíš pečlivě sledovat své vlastní tělo, což lze pak přenést do každodenního života. Následně se naučíš lépe rozumět potřebám svého těla a rozpoznat skutečný hlad a sytost.

Sebedůvěra

Rychle si zaznamenáš první změny a pokrok, zlepší se flexibilita tvého těla a tvá celková pohoda. A to tě bude dále motivovat a povzbuzovat ke cvičení.

Jak dosáhnout výsledků rychleji?

Pokud chceš dosáhnout ještě rychlejších výsledků, vyzkoušej produkty, které ti v tom pomůžou! Nejlepší výběr produktů najdeš v naší sadě 60denní kompletní proměna!

Produkty pro vás

SPALOVÁNÍ TUKU
-55%
Speciální cena 710 Kč Běžná cena 1 577 Kč
Zobrazit produkt