TUMMYTOX blogs.

5 PŘÍRODNÍCH PROBIOTIK PRO LEPŠÍ ZAŽÍVÁNÍ

Navzdory přísné dietě se ti nedaří zhubnout? Nevzdávej se! Je totiž možné, že rovnováha tvojí střevní mikroflóry je zničena. Našli jsme pro tebe pět přirozených probiotik, které ti v takové situaci pomohou střevní mikroflóru obnovit.

image

Abychom udrželi rovnováhu ve střevě, potřebujeme probiotika, a to zejména když jsme nemocní, užíváme antibiotika a v době psychické či fyzické námahy. Rovnováhu ve střevě udržují prospěšné bakterie, které pomáhají při trávení, posilují naši odolnost, pomáhají při vstřebávání minerálů a při tvorbě určitých vitamínů.

Existují potraviny, které jsou obzvláště bohaté na probiotika, ale můžeme si také pomoci s různými doplňky stravy.

Kysané zelí

Kysané zelí kvůli procesu kvašení obsahuje mnoho probiotických bakterií a vitamínů A, B, C a E, což nepochybně prospívá našemu zdraví.

Kefír

Kefír je tradiční kvašená potravina, která obsahuje velmi složité kultury probiotických bakterií, jež jsou pro tělo velmi prospěšné. Výzkumy naznačují, že pravidelná konzumace kefíru může eliminovat i nejhorší onemocnění střev a zvyšuje odolnost organismu.

Jogurt

Jogurt, bílý nebo probiotický, je jedním z nejlepších zdrojů probiotik. Má velmi příznivý účinek na trávení a úpravu střevní flóry. Jogurtům s velkým množstvím přidaných cukrů se ale raději vyhýbej.

Kombucha

Kombucha je kvašený nápoj, který je oblíbený zejména v Asii, ale i v řadě dalších zemích. Připravuje se přidáním užitečných bakterií a kvasinek do zeleného nebo černého čaje.

Kromě toho, že je bohatý na probiotika, má tento nápoj údajně řadu dalších pozitivních účinků na zdraví.

Tempeh

Tempeh je kvašený výrobek ze sóji.  Řada vegetariánů ho používá jako náhražku masa kvůli vysokému obsahu bílkovin. Díky kvašení je to také silné probiotikum, které má velmi příznivý účinek na naše střevo.

Zkratka k vynikajícímu trávení

Dobré trávení je základem jakéhokoli hubnutí a pocitu vnitřní pohody. Tobolky Slimbiotics obsahují kromě probiotik také bakterie Megaflora 9, které zajistí správné trávení, zdravý imunitní systém, nižší hladinu cholesterolu a krevní tlak a také detoxikují tvoje tělo. Jeruzalémský artyčok a čekanka pak podporují regulaci hmotnosti.