TUMMYTOX blogs.

7 důvodů, proč je spánek tak důležitý

Kvalitní spánek je nesmírně důležitý pro tvoje zdraví a štíhlost! Lze říci, že je stejně důležitý jako zdravá strava a cvičení. Co se stane s tělem, když nebudeme dostatečně spát? Čti dál ... 

image

Nedostatek spánku způsobuje obezitu

Věděla jsi, že lidé, kteří dostatečně nespí, jsou náchylnější k obezitě? Existuje i výzkum, který ukazuje, že příliš málo spánku vede k přibírání na váze.

Po kvalitním spánku lidé konzumují méně kalorií

Výzkum ukázal, že lidé, kteří špatně spí, mají větší spotřebu kalorií. Nedostatek spánku totiž ničí hormonální rovnováhu a způsobuje špatnou kontrolu nad chutí k jídlu.

To znamená, že máme vyšší hladinu ghrelinu (hormon, který zvyšuje chuť k jídlu) a nižší hladinu leptinu (hormon, který snižuje chuť k jídlu).

Pokud nebudeš dostatečně spát, budeš pravděpodobně víc jíst!

Jedna studie odhalila, že skupina, která jeden den spala jen několik hodin, snědla o 559 kalorií více, než když spala 8 hodin!

To se děje ze dvou důvodů. Pokud jsme stále vzhůru, máme také více času na jídlo. Druhým důvodem je to, že nevyspané tělo touží po kalorickém jídle a v té době nemusíme kontrolovat ani množství spotřebovaného jídla.

Kvalitní spánek zlepšuje koncentraci a efektivitu

Spánek je důležitý pro mnoho funkcí mozku. To zahrnuje paměť, efektivitu a schopnost řešit úkoly.

Kvalitní spánek zvyšuje fyzickou aktivitu

Průzkum více než 2 800 žen zjistil, že deprivace spánku byla spojena s pomalou chůzí, špatným výkonem a menší touhou po cvičení.

To je samozřejmě logické! Pokud nespíme, jsme unavení a nemáme touhu ani motivaci k fyzické aktivitě. I když jdeme do tělocvičny, unavíme se mnohem rychleji. Tím pádem více odpočíváme a nedáme svému tělu příležitost spalovat kalorie!

Nedostatek spánku ti může vyvolat pocit úzkosti

Také úzkost může být spojena s nedostatkem spánku.

90 % lidí s úzkostí si stěžuje na nedostatek spánku.

Kvalitní spánek zlepšuje imunitu

U lidí, kteří spí méně než 7 hodin, je 3x větší pravděpodobnost, že se nachladí, než u lidí, kteří spí 8 a více hodin denně.

Takže pokud máš nachlazení, ujisti se, že spíš po dobu nejméně 8 hodin!

Spánek ovlivňuje naše emoce a sociální interakce

Pokud nebudeš dostatečně spát, pak se s tebou bude i špatně komunikovat. Lidem, kteří dobře nespí, je obtížné číst výrazy obličeje, jako je hněv nebo štěstí.

Představ si, jak by se tvůj přítel cítíl, kdyby ti oznámil dobré zprávy a neviděl tvoji reakci? Hmm, ten spánek za to stojí.

Dobrý spánek pro zdraví a štíhlé tělo

Většina lidí bohužel dostatečně nespí. Americká studie zjistila, že 30 % dospělých spí ve většině případů méně než 6 hodin! Testovaná skupina lidí, kteří se studie zúčastnili, spali po dobu 5 dnů pouze 5 hodin a v průměru nabrali 0,82 kg.

Spolu se zdravým jídlem a cvičením je pro štíhlou postavu důležitý i kvalitní spánek.

Přejeme ti dobrou noc s drinkem Night Burner

Máme perfektní řešení! Noční lektvar Night Burner drink Intense, který ti pomůže snížit pocit večerního hladu, pomůže ti rychleji usnout, a co je nejdůležitější – čistí tvoje tělo a játra přes noc a spaluje přebytečný tuk!

Produkty pro vás

SPALOVAČ TUKŮ
-67%
Speciální cena 534 Kč Běžná cena 1 602 Kč
Zobrazit produkt