TUMMYTOX blogs.

Šest tipů pro letní péči o vlasy (s nápady na účesy!)

Léto je tady a s ním i nekonečné dny pod sluncem! Jsi na pláži, natřela ses opalovacím krémem a oči si chráníš stylovými slunečními brýlemi. A co tvoje krásné vlasy? Spalující slunce, horko, chlór v bazénech, mořská voda a suchý vzduch – to vše vážně poškozuje tvé vlasy a pokožku hlavy! 

6 summer hair care tips

Ať už se potýkáš s lámavostí a vypadáváním vlasů, nebo se snažíš udržet si zdravý lesk, letní péče o vlasy je nezbytná! Čti dál a odhal tajemství, jak si udržet dokonalé a úžasné vlasy po celé léto! 

Daň za zábavu na pláži

Zatímco ty si užíváš slunečný den u moře, tvým vlasům to škodí více, než si pravděpodobně uvědomuješ. Silné sluneční paprsky mohou zbavit vlasy vlhkosti a oslabit jejich strukturu, takže jsou suché, křehké a náchylné k lámání. UV paprsky navíc mohou poškodit pokožku hlavy a časem způsobit vypadávání vlasů!

Slunce však není jediným problémem. Možná sis všimla, že po koupání v bazénu nebo v moři jsou tvé vlasy drsné a vypadají matně. To proto, že slaná voda a chlór z bazénů mohou ovlivnit přirozené oleje ve vlasech. 

Pokud si chceš udržet zdravé a dlouhé vlasy, měla bys o ně v létě pořádně pečovat! Tak se na podzim vyhneš velkému stříhání.

Šest zásad péče o vlasy, které bys měla začít v létě dodržovat

Počasí sice ovlivnit nemůžeš, ale můžeš přehodnotit svou současnou péči o vlasy. Možná už děláš některé chyby, které brání růstu vlasů a pomalu z nich dělají krepatý zmatek.

Tepelná úprava a sušení vlasů obyčejným ručníkem nejsou v létě vhodné, protože způsobují křehkost vlasů a náchylnost k roztřepení konečků. Další chybou je nošení pevných culíků a drdolů. Ty mohou velmi zatěžovat pokožku hlavy a prameny vlasů, což vede k jejich lámání a dokonce i vypadávání.

1. Udržuj vlasy hydratované 

Na péči o vlasy si dej záležet! Produkty, jako jsou bezoplachové kondicionéry, oleje a ochranné spreje, pomohou udržet vlhkost a dodají vlasům hebkost a lesk. Přidej šátek nebo kloubouk a zabráníš tak vysušování vlasů sluncem. Také ti to pomůže zachovat živou barvu tvých vlasů!

2. Vyzkoušej přirozené sušení 

Dej svým vlasům pauzu od tepelných stylingových nástrojů a fénů a nech je uschnout přirozeně, kdykoli je to možné. Nejenže tím minimalizuješ tepelné poškození, ale také svému účesu dodáš nádech přirozené krásy bez námahy.

3. Zahoď drsný ručník

Při sušení vlasů vyměň běžny ručník za jemný ručník z mikrovlákna. Tyto ručníky jsou navrženy tak, aby účinně absorbovaly vlhkost, aniž by způsobovaly tření nebo poškozovaly pokožku hlavy. Zabrání tak krepatění a lámání vlasů a zanechávají je zdravější a hladší.

4. Vylepši svůj spánek 

Vyměň bavlněné povlaky na polštáře za hedvábné nebo saténové. Tyto luxusní tkaniny pomáhají vlasům udržet vlhkost z vlasových přípravků a přírodních olejů a snižují tření, které může vést k jejich zamotávání, krepatění a lámání. Díky této jednoduché změně se budeš probouzet s jemnějšími a lesklejšími vlasy!

5. Roztomilé a volné účesy 

Pokud jde o účesy, vol takové, které netahají vlasy ani pokožku hlavy. Zatímco nízký culík nebo použití tužidla jsou skvělé ochranné styly, když ti dochází čas, tyto 3 účesy udrží tvé vlasy chráněné, pryč z obličeje a vypadají úžasně!

  • Messy bun (Neuspořádaný drdol): předkloň se a sepni vlasy do vysokého culíku na temeni hlavy. Vlasy stoč do drdolu a zajisti gumičkou. Pro menší napětí drdol roztáhni. 
  • Zapletený drdol: zapleť si vlasy do copu jako obvykle. Potom cop smotej do drdolu a zajisti sponkami.
  • Volný holandský cop: začni na temeni hlavy a rozděl vlasy na 3 prameny. Pravý pramen překřiž pod postředním a opakuj s levým pramenem. Nyní vem malou část vlasů po stranách a přidej k pramenu před jeho zkřízením. Postupně zapoj všechny vlasy, které zůstávají po stranách. Zajisti cop gumičkou a jemně jej rozpleť, abys minimalizovala napětí a vytvořila větší objem.

Zdravé vlasy začínají uvnitř

Je snadné podléhnout lákadlu zázračných produktů péče o vlasy ve chvíli, kdy si všimneš, že jsou poškozené. I když tyto přípravky mohou přinést určité výhody, je důležité si uvědomit, že skutečné zdraví vlasů přesahuje povrchní ošetření. Žádný hloubkový kondicionér slabé vlasy nespraví!

Ať už se potýkáš s nadměrným vypadáváním a lámáním vlasů, nebo si jen chceš nechat narůst ofinu, kterou jsi si nechala ostříhat, musíš myslet na výživu. Konkrétně na vlasové doplňky s důležitými živinami, které posílí tvé lámavé vlasy.

Pokud patříš k těm, kteří se neobejdou bez tepelného stylingu nebo barvení vlasů, ale chceš se vyhnout jejich lámání, zkus si dopřát gumové bonbóny Hair Care Gummies. Obsahují vysokou dávku zkrášlujícího vitamínu biotinu a 12 dalších základních živin, které tvé vlasyposílía udrží jezdravé.

 

Pokud hledáš něco pro posílení růstu vlasů, může ti pomoci Double Hair. Díky svému trojímu účinku a 10 složkám, které vlasy obnovují, stimuluje růst vlasů, snižuje jejich vypadávání a zlepšuje jejich hustotu. Pro delší a plnější vlasy!

Double Hair a Hair Care Gummies společně tvoří nepřekonatelnou dvojici, která vyživuje, posiluje a pomáhá tvým vlasům růst dlouhé a zdravé. Přidáním tohoto vyživujícího kroku do své péče o vlasy můžeš očekávat, že se již za 30* dní objeví baby vlásky!

Nezapomeň, že růst vlasů je postupný proces. Buď trpělivá a důsledná a brzy se budeš těšit z nádherných vlasů, které sis vždycky přála!

*Účinky produktu se mohou u jednotlivých osob lišit a mohou se lišit od účinků popsaných na webových stránkách. Naše výrobky nejsou určeny k prevenci, léčbě nebo vyléčení jakéhokoli onemocnění nebo závažné nemoci. Důležité je udržovat vyváženou stravu a zdravý životní styl.

Produkty pro vás

KRÁSA
-60%
Speciální cena 391 Kč Běžná cena 979 Kč
Zobrazit produkt