TUMMYTOX blogs.

Trénink pro spodní část těla

Toto cvičení můžeš dělat z pohodlí domova. Získej pevné hýždě a krásně tvarované nohy a bříško!

image

1. CVIK: procvič nohy a zadek

1. Výpady: Postav se rovně, nohy na šířku boků. Pomalu vykroč levou novou vpřed a pravou nohou běž do výpadu. Pravým kolenem se neodtýkej země a levé koleno by mělo být v úhlu 90 stupňů. Vrať se pomalu do výchozí polohy a střídej nohy. Udělej 10 opakování na každou nohu.

2. Dřepy s výskokem: Postav se rovně, nohy od sebe na šířku boků. Běž směrem dolů do hlubokého dřepu tak, aby byly tvoje boky pod úrovní kolen. Pokrčené ruce drž před tělem. Následuje dynamický, co nejvyšší výskok spolu s upažením. Udělej 20 opakování

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Napij se a dej si minutku pauzu!

2. CVIK: Cvik na ploché bříško.

1. plank s přítahy kolen: běž do pozice plank (prkno) a zatni břišní svaly a hlídej si rovná záda. Nejprve přitáhni pravé koleno k levému lokti, pak levé koleno k pravému lokti - jako by si chtěla šplhat. Opakuj celkem 20-krát.

2. bicycle crunches: lehni si na záda, ohni nohy do 90 stupňů a zatni svaly břicha, čímž zmenšíš prostor mezi bery a podlahou. Ruce polož za hlavu a střídavě přitahuj levé koleno k pravému loktu a pravé koleno k levému loktu. Udělej celkem 20 opakování.

imageimage

Odpočin si minutu a napij se vody.

3. CVIK: další cviření za zadek a nohy

1. výstupy na vyvýšenou podložku: připrav si vývýšenou podložku (lavičku, schod, nízkou židli) a polož na ni pravou nohu. Nadechni se a stoupni si celou váhou na podložku a koleno levé nohy zvedni vysoko do vzduchu. Udělej 10 opakování a poté vyměň nohu.

2. výpady: Postav se rovně, nohy na šířku boků. Pomalu vykroč levou novou vpřed a pravou nohou běž do výpadu. Pravým kolenem se neodtýkej země a levé koleno by mělo být v úhlu 90 stupňů. Vrať se pomalu do výchozí polohy a střídej nohy. Udělej 10 opakování na každou nohu.

imageimage

Zadnja pavza in nato zadnji sklop vaj.

4. CVIK: kardio cvičení

1. kolo: postav se na šířku boků. Ohni se a levou rukou se dotkni pravé nohy, vrať se do původní polohy s výskokem a poté se dotkni prvou rukou levé nohy. Současně při skoku natahuj ruce a nohy. Opakuj 20 - 30 vteřin.

2. kolo: poté vyskoč vysoko do vzduchu, natáhni od sebe ruce a nohy. Po skoku běž do polohy plank (prkno) a drž po dobu alespoň 15 vteřin.

imageimage

Nezapomeň dostatečně pít a regenerovat. Podle tvé fyzické kondice můžeš počet opakování navýšit nebo snížit. 

Produkty pro vás