TUMMYTOX blogs.

Pomoc! V létě jsem nafouknutá jako balón!

Každý zná ten nepříjemný pocit napjatosti v břiše a pocit nafouknutí jako balón. Ale ne každý ví, že se tyto potíže v létě ještě zdvojnásobí ...

V létě, kdy schováme velké svetry a vytáhneme ze skříně krátké šaty, biologie není zrovna nejlepší kámoška. Nohy nám často otečou tak, že jsou nám dokonce malé i nejoblíbenější sandály. Proč nám to léto dělá? A jak proti tomu bojovat? To ti odhalíme v našem novém článku

image

Proč se v létě častěji objevují otoky?

Otoky a nadýmání nejsou nic jiného než přebytečná voda a toxiny, které zůstávají v těle. I v zimě můžeme mít problémy s otoky, ale v létě se tyto problémy zdvojnásobí. Proč? V důsledku tepla se naše žíly rozšiřují a voda se hromadí v těle. Žíly nevytvářejí dostatečný tlak, aby protlačili tekutiny směrem do středu těla, směrem k orgánům, aby ji správně distribuovaly a naše tělo je v celkové nerovnováze.

Nadýmání může být způsobeno mimo zadržování přebytečné vody, i trávicími problémy, když tělo produkuje příliš mnoho plynů nebo se střeva nepohybují správně. Jinými slovy, nadýmání způsobuje zadržování nadměrného množství tekutiny nebo plynů v našem trávicím systému.

Dnes jsme pro tebe proto připravili několik tipů, jak tomu zabránit, abys mohla s hrdostí skočit do nových bikin nebo nosit těsná trička!

Pravidlo č. 1

Pij, pij a ještě jednou pij! Tak podpoříš fungování ledvin a vylučování moči. Speciálně v létě musíš svůj den začít sklenicí vody. Samozřejmě, nemyslíme Coca Colu nebo jiné slazené nápoje. Pij hodně čisté vody a zeleného čaje. Existují i rostliny, které pomáhají vylučovat nadbytečnou vodu, např. anýz, pampeliška, fenykl, bříza apod. Některé z nich najdeš i v našich čajích Daily Kick & Sleep Tight Tea, které účinně bojují proti nadýmání a pomáhají dosáhnout ploché bříško.

Pravidlo č. 2

Sniž příjem soli, protože stimuluje zadržování nadbytečné vody v těle. Náš denní příjem by měl být 3 - 5 g, ale často konzumujeme asi 11 g. Sůl se do našeho těla dostává velmi snadno, protože se vyskytuje téměř ve všech potravinách, dokonce i v těch, ve kterých by si to nikdy neočekávala. Potraviny, které obsahují mnoho soli, jsou: sýry, ořechy, uzeniny, různé snacky a podobně. Tak se jim v létě vyhni.

Pokud si zavodněná, vidíš že máš oteklé nohy, ruce a obličej, vyzkoušej náš Draining Drink. Je to 100% přírodní drink na odvodnění, který podpoří lymfatický systém a za pár dní díky němu uvidíš ten rozdíl!

Pravidlo č. 3

Více se hýbej. Cvičení zvyšuje spotřebu soli i tekutin. Pokud hodně sedíme i nadýmání se zhoršuje. V noci si můžeš zkusit podložit pod nohy polštář, aby si podpořila průtok tekutin v těle.

Pravidlo č. 4

Jez co nejvíce sezónního ovoce a zeleniny, která obsahuje do 90 % vody. Například meloun, rajčata, okurky, jahody ... Vybírej si potraviny s nízkým obsahem tuku a s vysokým obsahem bílkovin, například ryby.

Pravidlo č. 5

Začni užívat probiotika. Nevyvážená strava, ve které převládají nekvalitní tuky a jednoduché cukry, škodí naší mikroflóře. Zejména, pokud nejíš dostatek vlákniny.

Pokud nejíš dost ovoce, zeleniny, celozrnných obilovin, negativně ovlivňuje množství dobrých bakterií a důsledkem je nevyrovnaná mikroflóra, nadvláda škodlivých bakterií, což může vést k nadměrné tvorbě plynů a nadýmání.

Slimbiotics kapsle se postarají o úplnou rovnováhu a čistou a zdravou střevní mikroflóru. Obsahují složky, které zajistí správné trávení a zbavují pocitu nafouklosti. A díky obsahu inulinu mohou navíc zastavit nadměrný pocit hladu!  

Pravidlo č. 6

Přidej trávicí enzymy. Pokud jíš hodně zpracovaných potravin a fast foodu, pravděpodobně máš snížené množství enzymů v těle, a proto jídlo netrávíš tak dobře, jak by si měla, a dochází k trávicím potížím a nadýmání.

Pokud do své výživy přidáš trávicí enzymy ve formě výživových doplňků, pomůžeš svému tělu snadněji trávit potravu, zlepšíš vstřebávání důležitých živin a snížíš riziko bolestí břicha.

Happy Enzymes pomáhají využít všechny živiny z jídla, lépe trávit a zbavit se nepříjemných trávicích problémů.

Sada Slim Detox – dokonalé řešení při problémech s nadýmáním

Tato sada obsahuje úplně všechno, co potřebuješ, aby si se toto léto na pláži objevila se sebevědomím, které si zasloužíš - zapomeň na skrývání pod širokými tričky - nyní můžeš konečně ukázat ploché bříško!

Daily Kick a Sleep Tight čaje ti pročistí tělo a pomáhají spalovat kalorie, Draining Drink tě zbaví nadbytečné vody, kvůli které si nafouknutá a oteklá, a Slimbiotics a Happy Enzymes ti zajistí správné trávení a pomohou dosáhnout ploché bříško. Nyní k sadě získáš i Shine Bright medídky pro krásné vlasy a pevné nehty uplně zdarma!