Věda potvrzuje: Život je lepší když tancuješ

Nejveselejší období roku je za rohem a my všichni zoufale potřebujeme bezstarostné oslavy. Sváteční období je čas, kdy se setkáváme s přáteli a rodinou – a jíme! I když všichni milujeme svátky, udržet si v tomto období plném dobrot, dobrou kondici a hmotnost může být dosti náročné.

Ale můžeš se buď poddat, netrápit se nadbytečnými kily, které určitě přibereš, a pak na jejich shození příští rok opravdu tvrdě pracovat. Nebo se můžeš řídit jednoduchou, ale vzácnou radou, kterou ti doporučuje TummyTox: TANCUJ!

image

Jednoduše se začni hýbat!

To, že nemáš nablízku tělocvičnu, nevíš, jaký cvičební program bys měla dodržovat, nebo nemáš společnost, která by ti poskytla to důležité povzbuzení, patří mezi nejčastější výmluvy, proč nejsi aktivní. Při tanci však stačí vstát z gauče, zapnout hudbu a začít se hýbat!

Několik studií ukázalo, že přínos tance je obrovský! Podívejme se na některé z těch hlavních.

Fyzické výhody

Tvé tělo ti bude vděčné za každý pohyb, který uděláš, bez ohledu na to, jak zábavný může být! Tanec je tréninkem celého těla a snižuje ztuhlost, zlepšuje pohyblivost kloubů i pružnost a sílu svalů. Pravidelně prováděný tanec nám pomáhá být pohyblivějšími a mít lepší koordinaci. Samozřejmě, v závislosti na typu tance může být také skvělým kardio cvičením, které je známé svými účinky na kardiovaskulární systém.

Během 30minutového tancování můžeš spálit stejné množství kalorií jako při lehkém 30minutovém plavání nebo běhu. K udržení nebo dokonce snížení hmotnosti má opravdu smysl zatřást zadkem!

Kognitivní výhody

Většina z nás má problém zůstat soustředěná. Kolem nás je tolik rozptýlení a tolik věcí, které zaměstnávají náš mozek, že neprojde den, kdy bychom nebyli ve stresu. Naštěstí výzkumy ukázaly, že tanec může ve skutečnosti zlepšit kognitivní schopnosti,rozhodování a zlepšit náladu. Pokud tedy dělání twistu může přispět k větší síle mozku, jsme za!

Emocionální výhody

V neposlední řadě – a to je možná výhoda tance, která se nám líbí nejvíce – tanec zklidňuje duši, snižuje úzkost a pomáhá relaxovat.

Faktor štěstí při tanci je obrovský!

Pohyb těla za zvuků hudby zvyšuje hladinu serotoninu (serotonin je hormon dobré nálady), takže je to ideální aktivita pro všechny chvíle, kdy se cítíš frustrovaná nebo když máš chuť k jídlu, o kterém si myslíš, že ti pomůže vyrovnat se špatnou náladou.

Našich 10 nejlepších tipů

Tancuj, jako by se nikdo nedíval – sama nebo s partnerem – je mnohem lepší než uchylovat se k nezdravým stravovacím návykům! Místo toho, abys sáhla po čokoládě, pusť si oblíbené písničky a jednoduše tancuj, tancuj, tancuj!

Mariah Carey - All I Want for Christmas

The Jackson 5 - Santa Claus is Coming to Town

John Legend - Bring me Love

Brenda Lee - Rockin' Around The Christmas Tree

The Ronettes - Sleigh Ride

Daryl Hall & John Oates - Jingle Bell Rock

Vianočný stromček - Taylor Swift

Ariana Grande - Santa Tell Me

Chuck Berry - Run Rudolph Run

Frank Sinatra - Let It Snow! Nech sneží! Let It Snow!

Tancuj tento prosinec!

Dostaň se do rytmu každodenního tance a spolu s úsilím, jako je dostatečný příjem vody, dostatek spánku a vysoce kvalitní potravinové doplňky, které nabízejí dodatečnou pomoc při zrychlení metabolismu, spalování většího množství tuků a udržování normální hladiny cukru v krvi, jsi na dobré cestě vstoupit do nového roku zdravá a šťastná!

Zkus to!

Produkty pro vás