TUMMYTOX blogs.

Povelikonoční detox: Jak na to?

Je velmi dobře známo, že příliš přísné diety nepřináší dobré výsledky a jejich dlouhodobé dodržování může mít dokonce přesně opačný efekt. Po Velikonocích se proto zbytečně netrestej, raději si osvoj pár dobrých detoxikačních návyků, které tě jednodušše povedou ke skutečné změně.

image

Sbohem, rafinované potraviny a cukry

Pokud si chceš očistit tělo po Velikonocích, stačí se zbavit těchto potravin na několik dní nebo týdnů: bílá mouka a výrobky z ní (bílý chléb, těstoviny, dezerty, moučníky); bílý cukr (nacházející se v sladkostech, sušenkách, sladkých nápojích, ovocných šťávách a mnoha dalších balených výrobcích); mléko a mléčné výrobky; droždí (hlavně obsažené v chlebu, koláčích a pivu). Je důležité snížit příjem alkoholu a kávy.

ANO zelenině!

Po prázdninách musíš zvýšit příjem ovoce a zeleniny: zelenina má na organismus alkalizující účinek, udržuje ji v rovnováze a poskytuje vitamíny a minerály potřebné pro organismus.

Nikdy bez bílkovin

Pokud chceš detoxikovat, musíš jíst dostatek bílkovin. Proč? Pokud ve stravě chybí bílkoviny, tělo začne čerpat zásoby bílkovin, které se nacházejí v játrech. Do svého jídelníčku stačí zahrnout bílé maso, ryby, vejce, fazole a jiné luštěniny.

Ať žijí polévky

Kromě smoothie si připravuj i teplé polévky ze sezónní zeleniny, vynikající jsou například na večeři. Kromě zeleniny můžeš používat potraviny bohaté na živiny, jako jsou luštěniny a olejnatá semena, ochutit polévku zdravými tuky z kokosového oleje a extra panenského olivového oleje. Udržíš si tak stabilní hladinu cukru v krvi a zvýšíš hladinu energie.

Omez uhlohydráty

Na likvidaci kil nahromaděných během velikonočních svátků může být také užitečné co nejvíce snížit příjem uhlohydrátů. Těstoviny a chléb? Lepší v malých dávkách a v celozrnné verzi.

Očištění těla je nezbytné

Dalším zlatým pravidlem je zaměřit se na dlouhodobé osvojení detoxikačních návyků, které pomáhají tělu vyloučit toxiny. Vynikající je vlažná voda s citronovou šťávou každé ráno nebo pravidelné popíjení bylinkových čajů.

Na očištění těla od všech toxinů nahromaděných během prázdnin si můžeš pomoci i přírodními výživovými doplňky. Náš Draining Drink je po Velikonocích úplně nejideálnější. Je to jahodový nápoj na odvodnění, který vylučuje toxiny z těla, bojuje proti zadržování vody, zmírňuje otoky a redukuje celulitidu. Stačí vypít 0,5 litr tohoto nápoje každé ráno, a výsledky se dostaví již za pár dní!

Produkty pro vás

RYCHLÉ HUBNUTÍ
-58%
Speciální cena 813 Kč Běžná cena 1 926 Kč
Zobrazit produkt
KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ NA HUBNUTÍ
-67%
Speciální cena 808 Kč Běžná cena 2 458 Kč
Zobrazit produkt