Vítej zimo, sbohem kila!

Sychravé počasí by ti nemělo bránit ve cvičení venku — naopak, mělo by tě povzbudit, abys trávila více času cvičením na čerstvém vzduchu! Čti dál a dozvíš se, jak ti chladné počasí může pomoci rychleji spalovat tuk.

image
"Dobrý" tuk

Lidé (a jiní savci) mají dva typy tuku — bílý tuk (bílá tuková tkáň) a hnědý tuk (hnědá tuková tkáň). Tuk, který se hromadí kolem pasu a stehen, je bílý typ, zatímco hnědý tuk se hromadí zejména kolem krku a klíční kosti (u dospělých lidí). Někdy se nazývá také „dobrý“ tuk — a dobrý je proto, že kalorie spaluje a neukládá je.

Hnědý tuk hraje důležitou roli při regulaci tělesné teploty a jeho hlavní funkcí je vytváření tepla spalováním kalorií.

Zimní cvičení

Pokud si to uvědomíš, tvé tělo by mohlo samo spálit více kalorií po aktivaci hnědého tuku v chladnějším počasí. Nemusí být mráz. Jeden výzkum naznačuje, že k aktivaci hnědého tuku by mohly stačit i dvě hodiny vystavení teplotě kolem 19 °C**. A když aktivuješ hnědý tuk, může zůstat aktivní několik hodin.

V jiné studii bylo zjištěno, že když byly buňky hnědého tuku aktivní, dobrovolníci spálili navíc 250 kalorií**, což představuje 1,8násobné zvýšení rychlosti spalování kalorií. Ještě lepší je, že další studie ukázaly, že cvičení v chladném počasí může také přeměnit bílý tuk**, konkrétně tuk na břiše a stehnech, na hnědý tuk spalující kalorie.

Seznam se s Booty Tone!

Abychom ti pomohli spálit více kalorií a pomohli zbývajícím tukovým buňkám ukládat méně tuku, vytvořili jsme speciální produkt — Booty Tone. Je to průlomová tobolka na hubnutí, která kombinuje patentovaný extrakt ze šťávy z červeného pomeranče, patentovaný extrakt ze zeleného čaje s kofeinem, extrakt z kajenského pepře a vitamín B6. S pomocí tohoto magického vzorce naše testovací skupina spálila více kalorií a ztratila centimetry ze stehen.

Zkus ho zkombinovat se cvičením v zimě a nech se ohromit výsledky!

Bezpečnostní opatření

I přes to že se možná zaměřuješ na aktivaci hnědého tuku chladem, i tak se nezapomeň teple obléci — nos vrstvy, aby ti bylo (dostatečně) teplo, a nezapomeň si chránit hlavu, ruce a nohy. Před začátkem zimního tréninku se nezapomeň zahřát (studené svaly jsou vystaveny většímu riziku natažení a zranění). Na trénink venku si vyber bezpečný povrch a obuj si obuv s dobrou přilnavostí, aby ses vyhnula uklouznutí a pádu.

Zima se blíží — ale teď máš důvod se na ni opravdu těšit!

**Zdroje:

  1. Cohen, Paul, and Bruce M Spiegelman. “Brown and Beige Fat: Molecular Parts of a Thermogenic Machine.” Diabetes vol. 64,7 (2015): 2346-51. doi:10.2337/db15-0318
  1. Ouellet, Véronique, et al. “Brown Adipose Tissue Oxidative Metabolism Contributes to Energy Expenditure during Acute Cold Exposure in Humans.” Journal of Clinical Investigation, vol. 122, no. 2, 2012, pp. 545–552., https://doi.org/10.1172/jci60433.
  1. Kern, Philip A., et al. “The Effects of Temperature and Seasons on Subcutaneous White Adipose Tissue in Humans: Evidence for Thermogenic Gene Induction.” The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, vol. 99, no. 12, 2014, https://doi.org/10.1210/jc.2014-2440.

Produkty pro vás

SPALOVÁNÍ TUKŮ
-50%
Speciální cena 589 Kč Běžná cena 1 178 Kč
Zobrazit produkt